Google’s geheime iOS-app moet Android aantrekkelijker maken

Smartphones Mark Hofman 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Google heeft in het geheim een nieuwe applicatie op de markt gebracht. Het gaat om een iOS-app die het voor iPhone-gebruikers makkelijker gaat maken om over te stappen naar Android. Feest voor iedereen die al enige tijd twijfelt, dus.

Het gaat om de Switch to Android-applicatie waarmee gebruikers gemakkelijk al hun bestanden over kunnen zetten. Moet je alleen wel even weten hoe je ’em binnenhaalt, want het werkt net even anders dan normaal.

Google’s Switch to Android

Wie voorheen zijn iPhone-gegevens over wilde zetten naar Android, moest twee smartphones met elkaar verbinden door middel van een kabeltje. Geen ramp, maar heel toegankelijk was het niet. Dankzij de nieuwe Switch to Android-app brengt Google daar verandering in. De belangrijkste gegevens van iOS kunnen volledig draadloos overgezet worden naar je nieuwe Android-smartphone. Denk hierbij aan je contacten, foto’s, video’s en afspraken in je agenda.

Binnen Google’s geheime iOS-app is het overigens niet mogelijk om Berichten over te zetten. Maak jij veel gebruik van iMessage, dan weet je dus dat al je gesprekken niet mee worden genomen. Wel krijg je van Google een uitgebreide uitleg hoe je de berichtendienst van Apple uitschakelt. Zo zijn ze dan ook wel weer.

Zo installeer je Google’s iOS-app

Voor veel twijfelende iOS-gebruikers kan de Switch to Android-app een reden zijn om eindelijk over te stappen. Google maakt het overstap-proces aanzienlijk makkelijker. Het nadeel is echter wel dat de applicatie, op moment van schrijven, niet te vinden is in de App Store op je iPhone. Dat is de reden dat de app geheim is, snappie?

Om de nieuwe iOS-app van Google te downloaden moet je via je iPhone naar deze link gaan.

Android vs iOS

Google maakt het voor consumenten makkelijker om de overstap van iOS naar Android te maken. Of ook echt heel veel mensen dat gaan doen is natuurlijk wel de vraag. De strijd tussen de twee besturingssystemen is al jaren een ding een smart phone-land. Mensen die gek zijn op iOS moeten niets van Android hebben en visa versa. Maar is het verschil echt zo groot?

Samsung Galaxy S22 Ultra vs iPhone 13 Pro Max: strijd der vlaggenschepen

Qua software is het anno 2022 vooral een kwestie van smaak, maar wat hebben de toestellen te bieden? Om je dat antwoord te kunnen geven hebben we de twee toptoestellen van de markt naast elkaar gezet. De Samsung Galaxy S22 Ultra (Android) en de iPhone 13 Pro Max (iOS) vechten het in bovenstaand artikel met elkaar uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen