Binnenkort heb je binnen Gmail geen toetsenbord meer nodig

Apps Mark Hofman 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Google maakt het toetsenbord binnenkort overbodig binnen Gmail, dankzij een nieuwe functie. Zowel op Android als op iPhone wordt het mogelijk om hele e-mails voor je te laten schrijven.

Help Me Write, een tool die onderdeel is van Google’s Duet AI-platform, krijgt volgens 9to5Google binnenkort een uitbreiding. Met de Voice Composer kunnen Android- en iPhone-gebruikers hele lappen tekst dicteren en verzenden als e-mail.

Gmail gebruiken zonder toetsenbord

Voice Composer zou in theorie een bijzonder handige functionaliteit kunnen worden, zeker voor mensen die onderweg snel even een e-mail willen versturen of simpelweg te lui zijn om te typen. Laten we eerlijk zijn: dat is het geval bij 90% van de gebruikers.

Gezien het feit dat de functie voor Android en iPhone onderdeel is van Duet AI, zal kunstmatige intelligentie een grote rol spelen. Volgens 9to5Google, die de functie ontdekte in een APK van Gmail, is deze in staat om enkele zinnen of een losstaand verhaal snel om te bouwen tot een formeel bericht.

@wantnl

Motorola toont Android-smartphone die kan buigen 🤯 #android #lenovo #motorola #smartphones #techtok #technology

♬ origineel geluid – WANT

Help Me Write

Naast de toevoeging van een nieuwe functionaliteit lijkt Google met zijn update ook de Help Me Write-functie te verbeteren. Het AI-gedreven hulpmiddel was binnen Gmail onderaan het scherm te vinden. In de nieuwe versie vind je hem aan de bovenkant van je e-mail.

Zodra je op die knop drukt bij een leeg venster, zal de functie suggesties geven voor wat je precies naar de persoon in kwestie moet schrijven. Iets dat, zeker in combinatie met Voice Composer, het gebruik van Gmail kan verbeteren.

Binnenkort heb je binnen Gmail geen toetsenbord meer nodig
(Afbeelding: 9to5Google)

Google heeft de wijzigingen voor Help Me Write inmiddels al uitgerold voor de Gmail-app op Android en iPhone. Echter lijkt Voice Composer nog te ontbreken.

Zoals gezegd is de functie wel gevonden in de APK, wat betekent dat Google achter de schermen de puntjes op de i zet. Het zou in theorie dus niet lang meer hoeven duren voor we aan de slag kunnen, maar met grote bedrijven en nieuwe functies weet je het maar nooit.

Uiteraard houden we je bij WANT op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen