Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe Gmail compleet verandert op je iPhone en Android door AI

Waarschijnlijk denk je bij AI vooral aan ChatGPT, maar er is nog zoveel meer. Ook andere bedrijven integreren AI in hun huidige diensten om ze te verbeteren. Google is daar geen uitzondering op, niet alleen met Bard, maar ook met Gmail op iPhone en Android.

AI is sinds ChatGPT helemaal hot. Een digitale assistent die je allerlei opdrachten kunt geven is ideaal, maar bedrijven kunnen nog veel meer met kunstmatige intelligentie. Terwijl Adobe Photoshop het hiermee toegankelijker dan ooit maakt, optimaliseert Google Gmail voor iPhone en Android.

AI en Google

Het grootste AI-project van Google is Bard, dat de concurrent van ChatGPT moet worden. Maar kunstmatige intelligentie kan ook op veel andere manieren worden toegepast. Wat als het je zou kunnen helpen bij het optimaliseren van Gmail op Android en iPhone? Zo zou je veel minder tijd kwijt zijn aan het lezen, beantwoorden en verwijderen van e-mails.

Als je in Gmail op zoek gaat naar een bepaalde e-mail, is het soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. AI maakt het echter veel gemakkelijker. Het maakt gebruik van de zoekterm, de meest recente e-mails en andere relevante factoren om te achterhalen welke e-mail je zoekt.

De resultaten worden vervolgens weergegeven in een speciale lijst, waarbij het meest waarschijnlijke resultaat bovenaan staat. Google rolt dit langzaam uit, dus je zult het binnenkort vanzelf zien verschijnen op je iPhone of Android-toestel. Of het ook beschikbaar komt voor de desktopversie is nog onbekend.

De toekomst van Gmail op iPhone en Android

AI is echter niet helemaal nieuw in Gmail. Er zijn al functies die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. Zo kun je snel korte antwoorden sturen die Google suggereert op Android en iPhone en helpt het je bij het opstellen van e-mails.

Google gaat Gmail-accounts verwijderen: zo voorkom je het
Gmail op je telefoon (Afbeelding: Unsplash / Solen Feyissa)

Natuurlijk kan dit in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Stel je voor dat je Gmail precies kunt vertellen wat voor soort e-mail je wilt verzenden, en dat het dit vervolgens voor je doet. Dit zou mogelijk worden als Google Bard en Gmail aan elkaar worden gekoppeld. Maar goed, dit is nog allemaal afwachten.

Heb je nog meer interesse in toekomstmuziek? Bekijk dan zeker de video hieronder. Mark neemt je mee naar de geweldige nieuwe functies die binnenkort naar je iPhone en Apple Watch komen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!