Google brengt een van beste iPhone-functies ook naar Android

Apps Mark Hofman 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Google lanceert zijn langverwachte Find My-netwerk voor Android. De tegenhanger van Apple’s Zoek mijn-functie is vanaf dit weekend beschikbaar. En dat is te danken aan de meest recente update van de iPhone.

De mogelijkheid om producten terug te vinden via een enkele app behoort tot een van Apple’s fijnste functionaliteiten. In combinatie met de AirTag heeft het er voor mij persoonlijk niet alleen voor gezorgd dat ik mijn sleutels bijna nooit meer kwijt ben, maar ook dat ik mijn AirPods Pro (tweede-generatie) na een weekendje Hengelo terug heb gekregen.

Google heeft al langer plannen om exact zo’n netwerk uit te brengen voor Android-apparaten. Daarvoor sloeg het zelfs de handen ineen met Apple. Maar het was blijkbaar wachten op iOS 17.5 voordat de remmen los konden. Binnenkort is het dus zover.

Google geeft Android een van beste Apple-functies

Find My Device (zoek mijn apparaat) komt naar Android op de enige manier waarop Google het goed had kunnen doen. Het Amerikaanse bedrijf slaat de handen ineen met Apple om ervoor te zorgen dat ook Android-gebruikers hun apparaten snel en makkelijk weer terug kunnen vinden. Met andere woorden: het is het netwerk dat je kent uit Cupertino, maar dan voor andere apparaten.

Zodra een Android-apparaat is verloren of gestolen is het dus mogelijk om de locatie ervan te vinden of het met andere Bluetooth-apparaten op te sporen. Dat laatste houdt in dat een verloren object verbinding maakt naar andere apparaten in de buurt, zodat deze gevonden kan worden.

Google brengt een van beste iPhone-functies ook naar Android
(Afbeelding: Google)

Gezien het gebruik van Bluetooth kunnen bepaalde apparaten zelfs gevonden worden op het moment dat het Android-apparaat offline is. De Pixel 8 en Pixel 8 Pro zijn überhaupt al te vinden zodra deze zijn uitgeschakeld. Die functie kennen we natuurlijk van de iPhone.

iOS 17.5 maakt de functie werkelijkheid

Google had de functie al enige tijd klaarliggen, maar wachtte op het startschot van Apple om deze ook daadwerkelijk uit te brengen. De twee bedrijven sloegen de handen ineen om ervoor te zorgen dat Android-smartphones en iPhones door de twee netwerken niet gevolgd konden worden, zonder dat de eigenaar daar iets van weet.

iOS 17.5 is het besturingssysteem waarin die samenwerking ook daadwerkelijk wordt uitgerold. In de eerste betaversie is code gevonden waaruit blijkt dat de Found Moving With You-functie wordt uitgebreid. AirTag-waarschuwingen worden middels deze weg ook beschikbaar voor trackers van derde-partijen.


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen