Google Maps is dankzij deze functie een must voor je autovakantie deze zomer

Apps Sam Dille 8 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is een heel handig hulpmiddel voor onderweg. De populaire kaartenapp heeft een ingebouwd navigatiesysteem dat je op weg helpt. Maar een andere functie maakt hem pas echt een must-have voor op vakantie.

Reis je naar het buitenland met de auto, dan kom je ongetwijfeld tolwegen tegen. De poortjes kunnen een vervelende verrassing zijn tijdens een roadtrip. Vooral als je niet goed voorbereid bent. Gelukkig kan Google Maps je op tijd waarschuwen dankzij een handige feature.

Google Maps laat tolheffingen zien

Google Maps geeft je informatie over de tolwegen in de omgeving waar je wilt gaan rijden. De informatie wordt gepresenteerd over de route die je kunt nemen, zodat je van tevoren kunt zien hoeveel geld een weg, brug of terrein gaat kosten.

Mocht je liever zonder tol rijden, dan kan de navigatie-app je ook helpen. Je kunt een route kiezen die minder kost, of je reis plannen op een andere dag om geld te besparen. En als je helemaal geen tol wil betalen, kun je Maps vragen om een route zonder tolheffing uit te zoeken.

Zo vermijd je tolwegen

Als je tol op Google Maps op je Android toestel wilt uitschakelen, dan moet je een paar stappen uitvoeren. Open de app op je smartphone en voer je bestemming in. Selecteer vervolgens ‘Route’ en kies het type vervoer.

Tik daarna op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm. Er verschijnt een pop-upmenu. Kies voor ‘Route-opties’ en activeer de optie ‘Tol vermijden’. Druk daarna op ‘Starten’ om de navigatie te beginnen.

Google Maps
Google Maps (Afbeelding: Unsplash/Henry Perks)

Overgenomen van Waze

De handige functie werd in 2021 voor het eerst getest en is overgebracht van de kaartenapp Waze. Dat is een app die Google in 2013 overnam. Sindsdien staat Google Maps vol met functies van Waze. Die app liet al jaren eerder een inschatting zien van het bedrag dat je betaalt op een tolweg.

Je kan met Google Maps nog veel meer doen dan alleen navigeren. Zo is het mogelijk om de beste restaurants in de buurt te checken of in 3D door een attractiepark te lopen. Maar je kunt nóg iets interessants mee doen. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Hoe je makkelijk de afstand tussen meerdere plaatsen meet in Google Maps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen