Google Maps heeft de perfecte functies voor je zomervakantie

Apps Sam Dille 7 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Op zomervakantie gaan is natuurlijk een feestje. Maar als je Google Maps gebruikt, kun je nog meer uit je zomer halen.

De kaartenapp van Google is een geweldige manier om de weg te vinden. Of je nu wandelt door de Sahara, of een stedentrip maakt in New York. Toch weten niet veel mensen dat Google Maps veel meer te bieden heeft. Vooral als je op zomervakantie bent.

Er zijn wat ons betreft vier onmisbare Google Maps-functies die je enorm veel stress kunnen besparen op zomervakantie. Zowel in binnen- als buitenland maken ze je zomer een stuk beter.

Deze 4 Google Maps-functies zijn perfect voor op zomervakantie

Door de juiste functies op Google Maps te gebruiken, ga je een stuk relaxter op zomervakantie. Hier komen onze favorieten.

#1 Navigeer snel door luchthavens en treinstations

Die ene winkel, een parkeerplek of een toilet. Het staat op de meeste luchthavens aangegeven op bordjes. Maar als het erop aankomt, zijn ze nergens te vinden. Gelukkig kan Google Maps je helpen als je snel iets wilt vinden binnen een luchthaven, treinstation of winkelcentrum.

De historische reden waarom je altijd links instapt in een vliegtuig
(Afbeelding: Unsplash)

Open de app en zoek naar de locatie waar je bent. Scrol naar beneden en druk op het onderdeel ‘Gids’. Hier vind je alle informatie over winkels, restaurants, toiletten en parkeerplekken die te vinden zijn op je locatie. Dit kan echt van pas komen als je haast hebt om je volgende trein te halen, maar ook nog een drankje of souvenir wilt scoren.

Op dit gedeelte vind je de openingstijden van elke winkel, elk restaurant en elke parkeergarage, en waar ze zich bevinden. Zo kun je snel vinden wat je nodig hebt.

#2 Gebruik Google Maps om drukte te vermijden op zomervakantie

Je bent in het hoogseizoen echt niet de enige die op zomervakantie gaat. Niet gek dus dat sommige plekken stikken van het toerisme. Dat kan behoorlijk irritant zijn, vooral als je liever rustig wilt genieten. Google Maps heeft een handige tool om te checken hoe druk het ergens is voordat je erheen gaat.

Als je zoekt naar een locatie – of het nu om wildzwemmen gaat of om de Big Ben – zie je na wat scrollen een grafiek die in realtime laat zien hoe druk het op dat moment is. Google Maps laat je weten of een plek ‘druk’ is, en als je meer wilt weten, kan het zeggen of het ‘heel druk’ of ‘niet zo druk’ is als je erop klikt voor meer info.

Drukte tijdens de zomervakantie
Daar gaat je rust! (Afbeelding: Pexels/Sabel Blanco)

#3 Voeg ‘stops’ toe aan je route

Als je deze zomer op roadtrip gaat, is deze Google Maps-feature echt handig om te weten. Je kunt namelijk meerdere stops instellen tussen je begin- en eindbestemming, zodat je onderweg pitstops en tankrondes kunt plannen.

Voer eerst je eindbestemming in Google Maps in. Tik vervolgens op de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies ‘Extra stop toevoegen’. Van daaruit kun je zoveel tussenstops toevoegen als je wilt en ze in de gewenste volgorde zetten.

Hoe Apple kaarten een bedreiging wordt voor Google Maps
Lekker relaxt naar je bestemming. (Afbeelding: Unsplash)

#4 Bekijk al je reserveringen in Google Maps

Menig vakantieganger raakt vlieg- en toegangstickets kwijt door de zee van e-mailtjes. En dat is best stressvol soms, vooral als je er op het laatste moment achter komt.

Al die zorgen kun je dankzij een functie op Google Maps voorkomen. Naast het in kaart brengen van reizen, kan Google Maps ook al je boekingen laten zien. Van je vlucht, hotel en autoverhuur tot reserveringen voor restaurants.

Het enige wat je hoeft te doen is ‘Mijn reserveringen’ in de zoekbalk te typen om een lijst te zien van wat je hebt geboekt, waar en hoe laat. Dit werkt alleen als je een Gmail-gebruiker bent, omdat Google Maps de informatie uit jouw Gmail-inbox haalt.

Google Maps-functie krijgt broodnodige update (maar…)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen