Deze gratis web-app toont je de hotspots van Google Maps

Apps Jeroen Kraak 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is niet alleen de app om je te navigeren door het verkeer, maar laat je ook de beste dingen zien om te doen. Een gratis web app maakt dat nog beter.

Waarschijnlijk gebruik je, net zoals ik, regelmatig Google Maps. Het geeft actuele verkeersinformatie weer, je plant je ideale route met het openbaar vervoer en je weet ook precies hoe je het best kunt lopen of de fiets kunt nemen.

Daarnaast is Google Maps de ideale plaats om de beste restaurants en winkels te vinden. Toch gaat dat niet altijd even makkelijk, maar er is een meer eenvoudige oplossing.

Nog beter je favoriete plaatsen vinden in Google Maps

In Google Maps kun je al zoeken naar winkels, restaurants en andere bedrijven met goede reviews. Maar het is lastig om te sorteren wat nu echt de beste zijn. Er zijn wel een aantal filters die je kunt toepassen, maar het kan nog beter.

Zo is het in de app niet mogelijk om te zoeken op het aantal sterren dat een bepaalde winkel krijgt. Je kunt alleen sorteren op meer dan 4 sterren, bijvoorbeeld. Gelukkig is er een andere site die je hierbij helpt.

Een aantal iPhone-gebruikers heeft een nieuwe functie in Google Maps ontdekt. En het is er eentje waar veel mensen al lange tijd op wachten.
Onderweg. (Afbeelding: Isaac Mehegan / Unsplash)

Deze site heet top-rated.online en laat je heel eenvoudig resultaten sorteren uit Google Maps, precies hoe jij het wil zien. Je kunt kiezen uit flink wat categorieën zoals restaurants, accommodaties, sport en entertainment. Als je een categorie hebt gekozen, kun je weer kiezen uit allerlei subcategorieën. Zo kies je in de restaurantcategorie bijvoorbeeld uit bakkerij, kebabzaak en sushi.

Zo werkt het

De site haalt alle gegevens van Google Maps zelf, dus je hebt precies dezelfde resultaten. Je ziet niet alleen de best beoordeelde plaatsen, maar ook de plaatsen die het meest gereviewd zijn, en er zijn ook een aantal verborgen pareltjes.

Zoek dus met deze website je toekomstige favoriete restaurant op en navigeer dan weer met Google Maps ernaartoe. Zo vind je makkelijk de mooiste plaatsen in de stad.

Je kunt trouwens ook heel eenvoudig de slechtst beoordeelde plaatsen vinden via de website. Zo weet je welke plekken je beter kunt vermijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen