Maakt Google Maps Instagram overbodig met nieuwe functie?

Apps Jeroen Kraak 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Google Maps lanceert een nieuwe functie waardoor je nog meer te weten komt over dat ene restaurantje of café waar je zo graag naartoe wil. Is Instagram niet meer nodig?

Google Maps is ideaal om een café of restaurant in de buurt te vinden. Bovendien weet je door middel van de reviews of het eten echt te hachelen is en of de serveerders hun werk goed doen.

Toch moet je vaak wat extra onderzoek doen of de bar of café er leuk uitziet, bijvoorbeeld door de Instagram op te zoeken. Gelukkig lost de nieuwe functie van de app dit meteen op. Het laat je nu de sociale media van een etablissement zien.

Google Maps met een vleugje Instagram

En laten we eerlijk zijn, goed eten en drinken is niet genoeg voor een avondje uit. Je wil ook dineren in een mooie ambiance. Hoewel Google Maps al foto’s van gebruikers toont, zie je nu ook de sociale media van de bar of restaurant zelf. Wel zo goed om een compleet beeld te krijgen.

Overigens werkt de functie niet alleen met Instagram, ook Facebook en LinkedIn zijn met een knop te koppelen door de bedrijven. De sociale media verschijnen niet alleen op Google Maps, maar ook in de zoekresultaten zelf.

Maakt Google Maps Instagram overbodig met nieuwe functie?
Op weg naar de juiste plaats. (Afbeelding: Google)

In Google Maps ben je dus straks meteen op de hoogte van het laatste nieuws van een café of restaurant. Je ziet dus meteen het nieuwste gerecht of de lekkerste cocktail, zonder te hoeven zoeken.

Toch een nadeel

Wel is er nog een nadeel: Google rolt de nieuwe functie voor apps langzaam uit. Er is dus een grote kans dat het restaurant of café dat je opzoekt, nog geen toegang heeft tot de feature. Je zal dus alsnog zelf op onderzoek moeten gaan.

Als het straks helemaal af uitgerold is in Google Maps, scheelt het weer zoeken naar Instagram- of Facebook-accounts. Soms kan dat verdomd lastig zijn als een plaats een standaardnaam heeft. Het zorgt ervoor dat je weer net wat minder tijd op sociale media hoeft door te brengen. Goed voor je productiviteit dus.

Het is verstandig om je huis te verbergen op Google Maps (en zo doe je dat)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen