Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Google komt met Pet Portraits en het is net zo tof als je zou denken

De Google Arts & Culture is al een redelijke unieke applicatie. Maar nu krijgt de update een update die hem nog wat leuker maakt. Met de app kun je op allerlei verschillende manieren kennismaken met kunst en cultuur van over heel de wereld. En nu kan dat ook op basis van je eigen huisdier. Juist, we nemen een kijkje.

Via de Google Arts & Culture-app kun je nu namelijk heel snel ontdekken of jouw huisdier lijkt op een dier dat te zien is op een bekend kunstwerk. Eerder kon je al je eigen dubbelganger vinden via dezelfde app, door een selfie of foto van jezelf te uploaden. Maar nu gaat de zoekmachinegigant dus een stapje verder.

Google laat je je huisdier vinden op kunst

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een foto uploaden van je huisdier. Het maakt overigens niet uit wat voor huisdier het is. Dit kan dus je kat of je hond zijn, maar ook een vis of misschien wel een paard. Heb je reptielen? Konijnen? Of misschien wel vogels? Geen probleem: het algoritme doet z’n werk wel.

Het algoritme zoekt naar kunstwerken die overeenkomen met het dier op de foto. Het proces kost je slechts een paar seconden. Dus na het uploaden weet je meteen waar je aan toe bent. Heb je een kunstwerk gevonden? Dan tap je erop om meer informatie te krijgen. Zo leer je ook nog eens wat bij over kunstwerken.

Gemengde resultaten

Hoewel dit een grappig en mogelijk zelfs leerzame functie is, zijn de resultaten soms wat gemengd te noemen. Het algoritme is in staat dieren en houdingen te herkennen, maar de dieren op de kunstwerken lijken soms verder niet op de huisdieren van gebruikers. Hierboven zie je een tweet met daarin een duidelijk voorbeeld.

Dit kan een leuke manier zijn voor kinderen om de wereld van kunst te ontdekken. Maar voor volwassenen is dit ook een prima toegangspoort, natuurlijk. Op spelende wijze leren over kunst en cultuur is al heel toegankelijk, maar door je huisdieren te betrekken wordt het misschien nog leuk ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!