Google Pixel 7 lijkt je als een heuse Apple Watch te willen beschermen

Smartphones Mark Hofman 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De Apple Watch probeert gebruikers op verschillende manieren te beschermen. Het houdt nauwlettend je hartslag in de gaten, meet je slaap en probeert je gehoor te beschermen, iets waar de Google Pixel 7 binnenkort aan mee kan doen.

Volgens 9to5Google, één van de bekendste websites op Android-gebied, krijgt de populaire Android-smartphone een nieuwe functionaliteit, genaamd Loud Sound Alert.

Apple Watch-functionaliteit komt naar de Google Pixel 7

Gehoorbeschadiging is een steeds groter probleem voor jongeren. Onze collega’s van Metro schreven eerder al over het feit dat 13% van de jongeren op dit moment last heeft van beginnende gehoorschade. Lief als die collega’s zijn, hebben ze ook direct een aantal tips om het tijdens festivals te voorkomen.

Maar het kopen van beschermende oordoppen, zoals de AirPods Pro (tweede generatie), is niet altijd nodig. De Apple Watch waarschuwt gebruikers al geruime tijd voor geluiden boven de 90dB. Dit bewustzijn voor de gevaren van gehoorschade wordt verhoogd met waarschuwingen voor luidruchtige omgevingen.

Iets waar de Google Pixel 7 binnenkort ook voor gebruikt kan worden. Volgens 9to5Google is er binnen de Android System Intelligence Software (ASI) een functie te vinden met de naam ‘Loud Sound Alert’, die naar eigen zeggen een melding geeft zodra er geluid wordt gedetecteerd dat gehoorschade zou kunnen opleveren.

Naast het feit dat dit ongeveer hetzelfde zal werken op de Google Pixel 7 als op de Apple Watch, weten we er eigenlijk niet zoveel over. De volgende Android-update kan de functie introduceren, maar er is ook een kans dat we er tijdens Google I/O meer over horen.

In hoeverre gaat de functionaliteit werken?

Hoewel het goed is dat de Google Pixel 7 deze functionaliteit krijgt, vragen we ons wel af hoe goed het zal werken. De kracht van de Apple Watch is dat deze altijd aan het geluid wordt blootgesteld, omdat hij niet is weggestopt in een broekzak of tas, wat natuurlijk wel het geval is bij een smartphone.

Daarbij is een dergelijke melding een goede herinnering aan de eventuele gevolgen van hard geluid, maar doet het verder niets. Het is nog steeds aan de persoon zelf om actie te ondernemen na de waarschuwing.

Trillingen op je pols met de waarschuwing zijn één ding, maar of dit op een Android-smartphone in je broekzak net zo effectief is, moet nog blijken. De tijd zal het leren.

Geliefde iPhone-functie verkast deze zomer naar de Apple Watch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen