Waarom de Google Pixel nu de ideale Android voor in de auto is

Smartphones Jeroen Kraak 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De Google Pixel is een van de beste Android-telefoons op de markt. Nu heeft het een nieuwe functie waardoor het de ideale telefoon is voor in de auto.

We gebruiken allemaal wel eens de telefoon in de auto. Dat doen we uiteraard handsfree, zodat het toestel helpt met navigeren door middel van Google Maps. Nu komt er bij de Google Pixel nog een ideale functie bij. Het is daarmee de ideale Android voor in de auto.

Google Pixel heeft de ideale functie voor in de auto

En nee, we hebben het niet over de verbinding met Android Car. Dit gaat echt om een functie van de Google Pixel. Google werkt aan een update waarmee de smartphone jouw ideale assistent wordt voor in de auto.

Als je een auto hebt, weet je wel hoe gevaarlijk jouw medeweggebruikers soms wel niet zijn. Heel veel kun je daar natuurlijk niet aan doen. Je kunt ze moeilijk rijlessen gaan aanbieden. Toch is er een middel om jezelf beter te beschermen voor de gevolgen van een ongeluk en dat kan in de toekomst met de Google Pixel.

De Google Pixel krijgt binnenkort een nieuwe functie. Deze is ontdekt door 9to5Google en bevindt zich in de Android Personal Safety-app. Hierin zitten ook functies als crashdetectie en de veiligheidscheck.

De functie die Google toevoegt is een zogenaamde dashcam voor telefoons. Hiermee neem je dus jouw route op via jouw Google Pixel. En dat is handig als je bijvoorbeeld betrokken raakt bij een ongeluk. Hiermee kun je meteen laten zien hoe het precies is gebeurd. Dat zorgt voor minder gedoe achteraf.

Android komt eindelijk met goed antwoord op iPhone-feature
Pixel 7a (Afbeelding: Google)

Komt de dashcam ook naar andere Android toestellen?

Je hoeft niet bang te zijn dat de functie heel veel ruimte in gaat nemen. De video’s nemen zo’n 30 MB per minuut in beslag. Tevens is er de mogelijkheid om ze na drie dagen automatisch door Google te laten wissen. Ook kun je de telefoon blijven gebruiken als de dashcam aanstaat. Handig als je moet navigeren, dus.

Hoewel de tekenen van de nieuwe functie nu alleen nog op de Google Pixel is te vinden, is er wel een kans dat deze ook naar andere Android-toestellen komt. Zo heeft Nothing Phone (1) ook de speciale Personal Safety-app.

Hoe je binnenkort met Android Auto alles in jouw huis bestuurt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen