7 Zelda: Tears of the Kingdom-tips die je op weg helpen

Games Dennis Mons 17 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Vorige week is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom op de Nintendo Switch uitgekomen en we kunnen ons voorstellen dat de game wat overweldigend is. Voor spelers die bijvoorbeeld niet voorloper Breath of the Wild hebben gespeeld, zijn deze tips ontzettend handig.

Een game als The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is enorm groot. Hoewel er een speed run bestaat die nog geen 1,5 uur duurt, steken de meeste spelers er ruim honderd uur in. Om je niet al te gefrustreerd te maken over het spel, zijn deze tips best handig.

Zelda: Tears of the Kingdom is absoluut een uitdaging

Deze handigheidjes gaan ervoor zorgen dat het spelen van de game wat makkelijker wordt. Maar vergis je niet: met deze zeven tips wordt het nog altijd niet een gezapig wandelingetje door Hyrule. Een beetje uitdaging moet er wel zijn.

1. Verwissel je knoppen

De standaard in de game is dat je springt door op X te drukken. Schakel die functie over naar de B-knop. Vervolgens kan je dan X gebruiken om mee te rennen. Dat is even wennen, maar het voelt veel intuïtiever dan andersom.

2. Zet de Pro HUB aan

Toegegeven; deze tip voor Zelda: Tears of the Kingdom maakt de game er niet makkelijker op. Toch zorgt het ervoor dat je Hyrule kan ontdekken alsof het een bewegend schilderij is omdat je alle informatie verbergt en je dus alleen bezig bent met Link en het landschap.

Ga hiervoor naar de HUD-optie en selecteer Pro. Hiermee zet je alle informatie uit.

3. Hou je even aan de verhaallijn tot aan Purah’s Quest

In een open wereld-game is het verleidelijk om meteen rond te gaan zwerven. Maar als je je even aan de verhaallijn houdt tot aan Purah’s Quest, gaat er pas écht een wereld voor je open.

Je krijgt dan namelijk een paraglider, en hierdoor kan je veel makkelijker Hyrule verkennen dan alleen rond te hollen. Een aanrader is ook om dan even naar Rito Village te gaan en de quest te doen met Tulin. Daarmee krijg je de ‘gust’-vaardigheid, wat ontzettend handig is in combinatie met je paraglider.

tears-of-the-kingdom_-zelda
Lekker het hele rijk doorvliegen. (Afbeelding: Nintendo)

4. Maak alles zichtbaar in Zelda: Tears of the Kingdom

Een van de voornaamste doelen is om zoveel mogelijk van Hyrule op je landkaart te krijgen. Probeer dan ook vrij snel zoveel mogelijk Skytowers te beklimmen. Hiermee worden alle gebieden op je kaart gezet, wat doelloos rondzwerven overbodig maakt.

5. Gebruik je ‘oude’ Amiibo’s

Het fijne aan Zelda: Tears of the Kingdom is dat je je ‘oude’ Amiibo’s weer nieuw leven in kan blazen. Als je Zelda Amiibo scant krijg je bijvoorbeeld zeldzame wapens.

Maar ook niet-Zelda Amiibo’s kunnen van pas komen. Zo krijg je bijvoorbeeld geld of voedsel en je hoeft er niets voor te doen.

6. Maak handmatig aantekeningen

Het is een beetje curieus dat je in een boekje of op de bank mee moet schrijven, maar om speciale missies te vinden kan dat geen kwaad. Vaak droppen NPC’s (non-playable characters) bepaalde mysteries die niet in je logboek worden opgenomen. Dus als je er even een aantekening van maakt, ontdek je wellicht meer quests.

7. Blijf altijd saven in Zelda: Tears of the Kingdom

Het ligt een beetje voor de hand maar in een game als Zelda: Tears of the Kingdom is het noodzaak om altijd te blijven saven. En dat is vooral vanwege het feit dat zo’n groot spel als deze soms ook glitches heeft.

Zorg er dus met regelmaat voor dat je de game savet, zeker als je het gevoel hebt dat je moet gaan knokken met een lastige tegenstander.

zelda-tears
(Afbeelding: Nintendo)

Met deze zeven tips moet het spelen van Zelda nóg leuker worden. Dus veel plezier met het uitpluizen van de magische wereld van Hyrule.

Mocht je de game nog niet hebben; die is hier te koop voor 62,99 euro.

The Legend of Zelda levert ons een gloednieuwe Nintendo Switch op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen