Dit innovatieve gadget beschermt je elektrische fiets tegen dieven

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De aanschaf van een elektrische fiets kost flink wat geld. Je wil dan ook dat jouw e-bike veilig is voor criminelen. Met dit bijzondere gadget maak je ze het haast onmogelijk om jouw tweewieler te stelen.

We rijden steeds meer op de elektrische fiets. Doordat de e-bike zo populair is, is het ook een ideale prooi voor fietsendieven. De tweewielers hebben een flinke doorverkoopwaarde. Gelukkig kun je jezelf optimale beschermen door middel van een innovatief gadget.

Bescherm jouw elektrische fiets

Hoewel een goed slot natuurlijk een must is om je elektrische fiets te beschermen, zijn er nog meer manieren om te zorgen dat jouw e-bike niet gestolen wordt. Wat te denken van een kill switch.

De naam kill switch klinkt als een term uit een horrorfilm, maar voor deze uitvinding hoef je absoluut niet bang te zijn. Sterker nog, het zorgt ervoor dat fietsendieven het flink moeilijker hebben om jouw e-bike te stelen.

Een kill switch voert namelijk een bijzonder trucje uit. Het is een schakelaar die ervoor zorgt dat de de stroom naar de motor wordt uitgeschakeld. Hierdoor is het onmogelijk om weg te fietsen op de elektrische fiets.

Zo maken fietsendieven geen kans

Toch is er wel een probleem. Een kill switch moet je op de fiets monteren. Hij is daarom ook toegankelijk voor fietsendieven. Toch hebben die vaak niet door dat dit gadget erop zit, omdat het vrij onbekend is.

Kill Switch ‎WANGXI
Kill Switch ‎WANGXI (Afbeelding: WANGXI)

Het is dus belangrijk dat je een kill switch voor jouw elektrische fiets goed verstopt. Dit doe je op een plaats die niet heel makkelijk toegankelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onder het zadel en in het frame.

Een Kill Switch hoeft zeker niet heel duur te zijn. Zo biedt Amazon deze van WANGXI aan voor 33,50 euro. Deze is gemaakt van hoogwaardige ABS en metalen onderdelen die stevig en waterdicht zijn. Dat zorgt voor maximale sterkte en duurzaamheid. Hierdoor is het slot lange tijd te gebruiken.

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen