Het krachtige fietsslot waardoor je elektrische fiets niet gestolen wordt

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische fiets is een dure aankoop en daarom wil je ook niet dat deze gestolen wordt. Gelukkig kun je het dieven flink wat lastiger maken. Een van de manieren is dit krachtige fietsslot.

Helaas komt het in Nederland maar al te vaak voor dat fietsen gestolen worden. Vooral elektrische fietsen zijn populair, aangezien deze veel geld waard zijn. Je doet er dan ook goed aan om jouw e-bike goed op slot te zetten. Maar alleen een normaal slot is soms niet genoeg. Daarom zijn er ook extra stevige exemplaren beschikbaar die je om je fiets doet.

Het ideale slot voor jouw elektrische fiets

Vandaag lichten we voor jou een speciale uit van het merk Abus. Deze is ontzettend stevig. Het fietsslot die je kunt gebruiken voor jouw elektrische fiets heeft vierkante schakels van 8 millimeter die gemaakt zijn van gehard staal.

Daarnaast heeft deze ook nog eens een ergonomische body. Hierdoor is het haast onmogelijk voor fietsendieven om deze door te zagen. En dat is fijn, want zo blijft jouw elektrische fiets veilig.

Maar alleen een sterk slot is niet alles. De gadget moet ook nog eens handig zijn in gebruik. Hoe moet je ‘m anders vervoeren op je fiets? En uren klooien met een slot om op pad te gaan is ook niet echt handig. Gelukkig is dit exemplaar heel makkelijk in gebruik.

Een voor- maar ook een nadeel

Toch is er ook een nadeel aan dit slot voor je elektrische fiets. De gadget is namelijk iets aan de zware kant. Maar dat is eigenlijk best logisch, aangezien je wil dat deze ook erg stevig is. Het zorgt ervoor dat dieven deze niet meenemen.

Abus fietsslot Iven Chain 8210 gadget elektrische fiets.
Goed beschermd (Afbeelding: Abus)

Het mooie aan de Abus Iven 8210 is dat deze de winnaar was tijdens de ANWB slotentest 2022. Je weet dus zeker dat je fiets goed op slot staat. Dit exemplaar kost nu 59,95 euro. Dat lijkt misschien veel, maar je weet zeker dat jouw elektrische fiets goed op slot staat.

Lidl smijt 800 euro korting op beste budget elektrische fiets van 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen