Google’s iPad-concurrent goedkoper, maar wel voor een prijs

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Google presenteert over een aantal weken zijn vernieuwde Pixel-tablets. De iPad-concurrent lijkt goedkoper te worden, maar je zal wel moeten inleveren.

Vorig jaar kwam Google voor het eerst met een iPad-concurrent: de Pixel Tablet. In plaats van een compleet nieuwe generatie te ontwikkelen, geeft het bedrijf het recente model binnenkort een opfrisbeurt.

Dit klinkt weinig spectaculair, maar toch is het wel een heel interessante move die Google doet, want de gadget kan hierdoor flink populairder worden.

Google vernieuwt de Pixel Tablet

Met de Pixel-lijn brengt Google inmiddels al jarenlang smartphones uit. Sinds vorig jaar is daar een tablet bijgekomen. Goed, het is niet de beste tablet van de markt, maar de iPad-concurrent is wel een ideale hub voor je Smart Home.

De Google Pixel-tablet heeft op dit moment een adviesprijs van 679 euro, al zijn er al winkels die er 100 euro korting op geven. Toch kan het misschien beter zijn om even te wachten om er een aan te schaffen, omdat er een nieuwe editie van de iPad-concurrent komt.

Dit is niet een compleet nieuw model. In plaats daarvan heeft Google besloten om een aantal delen van de Pixel Tablet een kleine opfrisbeurt te geven, meldt X-gebruiker MysteryLupin. De adviesprijs zou op 609 euro komen te liggen voor het 128 GB-model. Mogelijk komt er ook een 256 GB-versie die 729 euro zou gaan kosten.

Dit verandert er bij de iPad-concurrent

Daarnaast zou Google ook nog nieuwe accessoires voor de Pixel Tablet aankondigen. Volgens de X-gebruiker komt er een stylus en een Bluetooth toetsenbord. Deze zouden beide een prijs van 100 euro hebben. Deze zouden dezelfde kleuren hebben als de huidige Pixel-tablets: porselein en grijsgroen.

Dit is goed nieuws, want nu zijn Google Pixel Tablet-gebruikers nog afhankelijk van accessoires van derden. Met een eigen stylus en toetsenbord kan het bedrijf unieke features toevoegen en hebben ze een nog betere gebruiksvriendelijkheid, net zoals je bijvoorbeeld herkent van de iPad.

Daarnaast gaan er ook geruchten over een update van de chip. Google kiest mogelijk voor de Tensor G3-chip in plaats van de huidige G2. De G3 was ook al terug te vinden in de Pixel 8-serie en de aankomende Pixel 8a.

Toch is er wel een ding anders. Google zal volgens de geruchten afscheid nemen van het oplaaddock met speaker. Die krijg je nu nog gratis bij de Google Pixel Tablet.

Google voert rigoureuze verandering door voor Android en Pixel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen