Ramon Mens
Ramon Mens Tech 6 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Google’s Pixel Tablet komt in 2023 en krijgt ambitieus Speaker Dock

Dat Google met een nieuwe Pixel-tablet komt is geen geheim meer. De Android-tablet werd al tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O aangekondigd. Tijdens zijn Made By Google event gaf de zoekgigant iets meer informatie. Waaronder over accessoires.

De Pixel Tablet komt nog steeds in 2023 en krijgt een Tensor G2-soc, die ook in de Pixel 7 en 7 Pro smartwatches zit. Daarnaast komt er ook een Speaker Dock.

Google Pixel Tablet met Speaker Dock

HetSpeaker Dock laadt de tablet op, speelt geluid en kan de Pixel Tablet als smarthomehub laten dienen. Er zit namelijk ook een volgens Google hele goede microfoon in. Het Speaker Dock is met de tablet te verbinden door middel val magneten. Het apparaat heeft pogo-pins aan de achterkant voor de overdacht van data. Naast het afspelen van muziek, gedraagt de tablet zich in het dock als een soort Nest Hub Max.

Details zijn nog schaars. Zo is wel bekend dat het dock 79 euro gaat kosten, maar is wilde Google nog niets loslaten over het wattage van de speakers. Ook andere specs van de tablet en de Speaker Dock heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Toch niet klaar met tablets

Google zei in 2019 geen brood meer te zien in tablets, maar komt daar nu toch op terug. Het bedrijf werkte tussen 2012 en 2018 aan een reeks Android-tablets. Eerst via samenwerkingen met andere fabrikanten onder de naam Nexus en vervolgens met zijn Pixel C en Pixel Slate.

Hoewel de Nexus-tablets aardig populair waren, bakte Google er de laatste jaren niet zo veel van. Vooral op software-gebied waren er problemen met bugs en slechte app-ondersteuning. Nu lijkt Google van plan tekortkomingen van Android-tablets te verhelpen. Het recent uitgebrachte Android 12L zit vol met functies voor apparaten met een groot scherm, waaronder een bijgewerkte taakbalk en betere multitasking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!