Google Pixel Watch 3: Grotere verandering voor het scherm (maar niet voor de chip)

Smartwatches Sebastien Hoek 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De Google Pixel Watch 3 lost een grote frustratie onder gebruikers eindelijk op, maar verder lijkt er niet veel te veranderen.

De Google Pixel Watch 3 krijgt dunnere schermranden en twee verschillende modellen. De smartwatch van Google wordt waarschijnlijk tegelijkertijd met de Google Pixel 9 (Pro) gelanceerd op 13 augustus tijdens het Made By Google Event.

Naast de reguliere 3 verschijnt ook de 3 XL. De standaard versie is 41 mm en de XL versie is 45 mm. Ze worden dus net zo groot als de schermen op de Apple Watch Series 9.

Google Pixel Watch 3 oogt groter

Dat de randen op de Google Pixel Watch 3 smaller worden, zal voor veel gebruikers van de vorige modellen een reden zijn voor een feestje. Een veelgehoorde frustratie bij de Pixel Watch 1 en 2 waren die dikke schermranden.

De smartwatch krijgt een schermrand van 4,5 mm. Dit is 1 mm kleiner dan zijn voorganger, de Pixel Watch 2. Hierdoor krijg je dus ook een groter ogend scherm op je pols.

(Afbeelding Android Authority)

De smallere schermranden hebben ook een positief effect op de resolutie van de Pixel Watch 3. Deze gaat van 384×384 pixels naar 408×408 pixels. En op het XL model zelfs naar 458×458 pixels. De helderheid gaat omhoog, van 1000 nits naar 2000 nits. Het scherm op de Google Pixel Watch 3 zal op een zomerse dag dus beter uit de verf komen dan zijn voorganger.

De smartwatch van Google moet in de recent verschenen Samsung Galaxy Watch7 zijn meerdere erkennen. In vergelijking met de nieuwe Pixel heeft de 40 mm variant van de Samsung Galaxy Watch7 een resolutie van 432×432 pixels en de 44m zelfs een resolutie van 480×480 pixels.

Geen veranderingen aan chip en batterij

De chip blijft in de Google Pixel Watch 3 gelijk aan zijn voorganger. Verwacht dus geen snelheidsverbeteringen. De Snapdragon W5 en zijn co-processor zal krachtig en snel genoeg zijn voor toekomstige functies die Google in petto heeft voor de smartwatch.

De Google Pixel Watch 3 krijgt ook geen verbeterde batterijduur. Je zal het dus moeten doen met dezelfde 320 mAh accu. De XL krijgt wel een grotere batterij (420 mAh), dit heeft te maken met het grotere formaat van XL variant.

(Afbeelding Google)

UWB All the way

Beide modellen van de Google Pixel Watch 3 moeten ultra wideband (UWB) gaan ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat de smartwatch nauwkeuriger je locatie kan bepalen. Handig voor als je iemand bent die zijn spullen regelmatig verliest.

Mocht je in het bezit zijn van een nieuwer model BMW, Hyundai of Kia, dan kan het zo maar eens zijn dat je binnenkort je autodeur kan openen met de smartwatch. Een erg toffe functie die je toch een beetje het gevoel geeft alsof je Knight Rider bent.

De Google Pixel Watch 3 is met een upgrade van het scherm en de toevoeging van ultra wide band een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Ook is het leuk dat je nu kan kiezen tussen twee verschillende maten, iets wat bij Apple en Samsung al iets langer mogelijk was.

Dat de batterij en de chip niet vernieuwd worden, geeft mij toch een beetje het gevoel dat dit geen schokkende upgrade is. Maar wie weet heeft Google nog wat voor ons in petto.

Wat weten we toe nu toe eigenlijk over de Google Pixel 9 en 9 Pro?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen