Google introduceert met de Pixel Watch zijn eigen Apple Watch-killer

Gadgets Wesley Akkerman 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Na weken van geruchten en voorspellingen is de kogel door de kerk. Tijdens Google I/O 2022 kondigt Google officieel de Pixel Watch aan. Het slimme horloge, dat onder meer de strijd aangaat met de Apple Watch, verschijnt dit najaar op de markt. Dat is hetzelfde moment waarop de Pixel 7-smartphone verkrijgbaar is.

Omdat er al veel informatie lekte, bracht de aankondiging van de Pixel Watch weinig verrassingen met zich mee. Zo zien we het circulaire ontwerp, met een soort koepeleffect aan de bovenkant, van de smartwatch. Aan de zijkant zit een tactiele draaiknop, die omringd wordt door twee platte knoppen, voor snelkoppelingen.

Dit is de Google Pixel Watch

Het apparaat is gemaakt van gerecycled roestvrij staal, dat wisselbare bandjes ondersteunt. Verder is er een verbeterde versie van Wear OS 3 aanwezig, met een betere navigatie en slimmere notificaties. Daarnaast komt er een versie op de markt die een simkaart ondersteunt, zodat je hem los kunt gebruiken.

Qua software mag je in elk geval alle standaard Google-apps verwachten. Nieuwe apps zijn dit keer Google Wallet (voor betalingen) en Google Home (voor smarthomebediening). Maar er is ook een integratie met Fitbit. Daarmee krijg je onder meer informatie over je hartslag, slaap en actieve minuten.

Meer dan een simpele integratie

Rick Osterloh, bij Google verantwoordelijk voor apparaten en diensten, vertelt tijdens Google I/O dat de integratie tussen Fitbit en de Pixel Watch niet simpel is. De Fitbit-ervaring moet je op allerlei plekken zien terugkomen, aldus Osterloh. Ook kun je al je gezondheidsgegevens delen met de officiële Fitbit-app en -website.

Fitbit gaat levens redden door middel van nieuwe functionaliteit

Die gegevens blijven privé, aangezien dat een voorwaarde was van de recente overname. De gegevens blijven bij Fitbit en komen niet op de servers van Google terecht. Dit najaar moet de Pixel Watch verschijnen, maar onduidelijk is nog wanneer en waar precies en wat het apparaat moet kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen