Android Safe Browsing is de Google-waarschuwing die Samsung-gebruikers nodig hebben

Smartphones Mark Hofman 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Google rolt zijn Android Safe Browsing-functie volledig uit naar mensen met een Samsung- of Pixel-smartphone. Hiermee geeft het hen de waarschuwing die ze nodig hebben.

Google heeft een probleem. We komen steeds vaker berichten tegen dat malware zijn pijlen richt op Android-apparaten. Sommige daarvan staan in de Play Store (pijnlijk), maar veel ervan worden via het web binnengehaald. Google moet iets doen en met Android Safe Browsing lijkt het een manier gevonden te hebben.

Middels deze nieuwe functie kan het bedrijf Android-gebruikers, met een Samsung- of Pixel-apparaat, de waarschuwing geven die ze nodig hebben. Broodnodig.

Samsung en Pixel: Google gaat waarschuwen

Android Safe Browsing is niet helemaal nieuw. De functie verscheen al eerder in betaversies van het besturingssysteem van Google, maar lijkt nu op verschillende Samsung- en Pixel-toestellen op te duiken. Iets dat, als we de reacties online een beetje lezen, voor veel mensen als een verrassing komt.

Die verrassing bestaat uit een waarschuwing van Google zodra jij op een pagina komt die, volgens de systemen van het bedrijf, een bedreiging vormt. Kwaadaardige links of webpagina’s kunnen, in theorie, op deze manier makkelijker ontweken worden.

Voorbeeld: je ziet een interessante kop voorbijkomen in een nieuws-app of op een website en drukt vervolgens op de link om het artikel te lezen. Voordat je wordt doorverwezen naar de website, krijg je een melding op je Samsung-smartphone te zien waarin staat dat de website die je gaat bezoeken bekend staat om zijn phishing-links.

In de instellingen van zowel je Samsung-smartphone als je Google Pixel-toestel (Privacy), kun je de functie verder ontdekken. Er zijn gebruikers die Android Safe Browsing nu pas krijgen, er zijn mensen die de functie al twee weken hebben. Kwestie van tijd voordat we er allemaal mee aan de haal kunnen gaan, dus.

@wantnl

ChatGPT denkt vanaf nu een stukje beter na. Of nou ja, OpenAI is de boel aan het testen 🦾. Wat vind jij? Awesome of doodeng? 😨 #chatgpt #ai #artificialintelligence #techtok #technieuws

♬ origineel geluid – WANT

Niet de eerste waarschuwing deze week

Hoewel deze waarschuwing komt in de vorm van een nieuwe Android-functie, heeft Google deze week eerder ook al een belangrijke waarschuwing gegeven.

Door de snelle ontwikkeling van AI, en het persoonlijke tintje dat het heeft, lijken steeds minder iPhone- en Android-gebruikers op hun online veiligheid te letten. Ondanks dat Google met Gemini zijn eigen AI-tools de wereld ingooit, is er reden genoeg om de noodklok te luiden.

Je leest er in onderstaand artikel alles over:

Google luidt de noodklok: serieuze waarschuwing voor iPhone en Android-gebruikers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen