Google Stadia is dood, maar Bethesda is er om je games te redden

Games Dennis Mons 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het was een pijnlijke maand voor Google. De stekker ging eruit bij Google Stadia. Enige paniek dus bij gamers want OMFG!… alles plat. Niet getreurd; Bethesda heeft je save-files van Elder Scrolls in de wolk. En dat scheelt honderden uren gamen.

Stadia was niet wat het moest zijn. Het was een belofte, en belofte maakt schuld. En het bedrijf trok gewoon de stekker uit hun gaming-service (thanks). Maar wat met al die games en saves? Wees niet getreurd: game-uitgevers als Bethesda, Ubisoft en CD Projekt Red springen op de bres.

Bethesda en Google sluiten een deal

Geen zorgen voor spelers van The Elder Scrolls Online. Google heeft beloofd dat de zogenoemde ESO (voor je saves) overgezet wordt in de cloud. En dat is een flinke opluchting voor mensen die wellicht meer dan 100 uur in de game hebben zitten.

Stadia
Google Stadia bleek… een uitdaging. (Afbeelding: Google)

Google is druk bezig om e-mails te sturen naar mensen die de game spelen. Er zit echter een kink in de kabel: je moet wel de game op pc hebben.

Nog een keer kopen?

Met andere woorden: je bent nu verplicht om de game nog een keer te kopen van Bethesda op een ander platform. Dat is tergend. Niet iedereen heeft een game-pc en wil die investering doen, aangezien de save-bestanden alleen werken op pc. Wellicht is Shadow dan een oplossing.

Er is dus enige paniek in de tent omdat Bethesda ineens met Google gaat uitvogelen hoe de save overgezet kan worden (hoe groot acht je de kans dat dit goed gaat?).

Goddank worden beide bedrijven bijgestaan want Ubisoft en CD Projekt Red, voor Cyberpunk 2077, doen met hun games precies hetzelfde.

Waarom ik binnenkort weer met Skyrim en Cyberpunk ga beginnen
F*ck yes. (Afbeelding: CD Projekt)

Na drie jaar aanpappen wordt er voor gekozen om volledig te stoppen met Google Stadia; een streamingdienst waar we al flink commentaar op hadden.

We kunnen wel stellen dat Stadia behoort tot een van de grootste flops van het decennium, maar Bethesda en anderen helpen, welke gelopte producten horen daar nog meer bij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen