Google Stadia is vanaf nu op deze LG-televisies beschikbaar

Televisies Wesley Akkerman 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Moderne televisies van LG zijn een rijke bron als het gaat om cloudgaming. Ze ondersteunen voortaan namelijk ook Google Stadia. Daarnaast is het zo dat je de streamingdienst voor games van Nvidia op de tv’s van de Zuid-Koreaanse kunt gebruiken. Wil je dus gamen en heb je geen zin in extra hardware, dan heb je genoeg opties met zulke tv’s in huis.

Wanneer je een LG-tv hebt uit 2020 of 2021, dan kun je vanaf nu de Google Stadia-app installeren op je televisie. Het gaat om tv’s met webOS 5.0 of webOS 6.0 aan boord; eerdere versies krijgen de app helaas niet. Stadia is beschikbaar in 22 landen wereldwijd en Nederland is daar gelukkig eentje van.

Google Stadia op LG-tv’s

Eerder maakte LG de belofte dat de streamingdiensten van Nvidia en Google naar zijn televisies zouden komen. En met nog een paar weken te gaan dit jaar, komt de fabrikant zijn belofte na. Enkele games op Google Stadia zijn gratis speelbaar, maar de rest moet je aanschaffen. Ook moet je nog even de abonnementsopties bekijken.

Google Stadia
Google Stadia (Afbeelding: Google)

Zo is er een Google Stadia Pro-abonnement beschikbaar, dat tien euro per maand kost. Met dat abonnement stream je games in 4K en HDR, mits je internetverbinding dat aankan. Je hebt dan een minimale snelheid nodig van 35 Mbps. Verder krijg je maandelijks ‘gratis’ games die je lekker kunt (blijven) spelen.

Cloudgamen op je LG-tv

Google Stadia heeft wel een groot voordeel ten opzichte van de dienst van Nvidia. Hoewel Geforce Now ook games in 4K aanbiedt, geldt dat alleen wanneer je gebruikmaakt van de Nvidia Shield-mediaspeler. De Nvidia-dienst streamt zijn aanbod videogames dus in 1080p naar de televisies van LG.

Gamen op je LG-tv via Google Stadia gaat overigens heel simpel. Je hebt niet eens een gamecontroller nodig, al geniet die optie wel de voorkeur. Via de bridge mode is het namelijk mogelijk games te bedienen via het touchscreen van je smartphone. Ja, we leven écht al in de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LG

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen