Anth
Anth Apple 1 jun 2010
Leestijd: 1 minuut

Google stapt over op Mac

Google en Apple kunnen op steeds meer vlakken als concurrenten beschouwd worden. Denk aan Android, Admob en de recentelijk aangekondigde Google Tv.  Toch weerhoudt dit alles Google er niet van over te stappen op Mac. Voorheen gebruikten de ruim 10.000 werknemers van Google vooral Windows als besturingssysteem. De reden van de overstap is de onveiligheid van Windows. Eind vorig jaar werd Google aangevallen door Chinese hackers die binnen konden dringen door een lek in Microsoft Internet Explorer 6. De plannen voor een overstap waren er al langer maar de inbraak op de computers heeft deze plannen in een stroomversnelling gebracht. Google zelf wil het verhaal van de Financial Times overigens nog niet bevestigen.

Nieuwe werknemers van Google kunnen kiezen voor een Mac-computer of een pc met Linux als besturingssysteem. Volgens anonieme bronnen binnen Google is het bedrijf de veiligheidsproblemen helemaal zat. Werknemers van Google die niet over willen stappen hebben toestemming van een leidinggevende nodig om op Windows te blijven draaien. De aanschaf van een nieuwe Windows-computer vindt alleen doorgang als het hoofd IT daar toestemming voor geeft.

Hoe onveilig Windows ook mag zijn, uit recente cijfers blijkt dat het besturingssysteem van Microsoft nog altijd heer en meester is. Ruim 92% van het internetverkeer wordt uitgevoerd op een computer met Windows.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!