Google voert rigoureuze verandering door voor Android en Pixel

Uncategorized Jeroen Kraak 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Google gaat Android en de Pixel-gadgets in de toekomst anders aanpakken, en dat heeft alles te maken met AI.

Op dit moment heeft Google verschillende bedrijfsonderdelen. Zo is er een hardwareteam dat verantwoordelijk is voor de Pixel-smartphones en tablets, dat gescheiden is van het team dat Android ontwikkelt.

Maar daar komt verandering in, want Google introduceert een nieuw team genaamd Platform en Devices. Dit team wordt verantwoordelijk voor alle Pixel-producten, Android, Chrome en meer. De belangrijkste reden hiervoor is de integratie van AI.

Google voegt Android en Pixel samen in een afdeling

Volgens Google is dit essentieel om AI en Android-apparaten optimaal te laten samenwerken. Rick Osterloh, het hoofd van de nieuwe afdeling, benadrukt dit, met de Pixel-camera als voorbeeld.

“Dit is geen geheim. Om het volledige potentieel te benutten, heb je diepgaande kennis nodig van hardwaresystemen, van de sensoren tot de ISP’s, en ook van alle software. Ik denk dat de integratie van hardware, software en AI echt laat zien hoe AI kan zorgen voor een nieuwe gebruikerservaring. Dat wordt steeds belangrijker,” vertelt de verantwoordelijke van Google aan The Verge.

Google voert rigoureuze verandering door voor Android en Pixel
(Afbeelding: WANT/Jeroen Kraak)

Dit geldt niet alleen voor de camera, maar ook voor de chips in de Pixel-producten. Het is volgens hem van cruciaal belang om concurrerend te blijven ten opzichte van bedrijven als Nvidia en andere chipfabrikanten. Door samenwerking kan de ontwikkeling versnellen.

En door die versnelde ontwikkeling wordt het gemakkelijker voor Google om meer AI-functionaliteiten naar verschillende Android- en Pixel-producten te brengen.

Zowel voor- als nadelen

Dit klinkt positief, maar het heeft ook nadelen. Google benadrukte altijd dat de twee divisies gescheiden waren om geen voorkeur te geven aan de eigen producten ten opzichte van andere Android-smartphoneaanbieders, zoals Samsung. Google beweert echter dat het zichzelf niet zal voortrekken met de Pixel en optimaal zal samenwerken met andere bedrijven.

Hoe dit alles zal uitpakken, moet nog blijken. Toch kan de samenvoeging van de twee divisies aanzienlijke voordelen opleveren op het gebied van AI, niet alleen bij Android-smartphones, maar ook bij andere producten, zoals televisies met Google TV of smartwatches met Wear OS.

Zoek mijn voor Android zorgt voor vragen, dus beantwoorden we de 5 meestgestelde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen