Google doet precies waar wij als mensen een keiharde hekel aan hebben

Apps Jeroen Kraak 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Als wij mensen ergens een grote hekel aan hebben, dan is het wel veranderingen. Google voert een grote wijziging door waar je zeker even aan moet wennen. Maar daarna…

Als we iets willen opzoeken, komen we meestal meteen op Google terecht. Je tikt je zoekwoord in en meteen komen er tig opties naar voren waar je meer informatie kunt vinden. Dat gaat er nu echter een heel stuk anders uitzien.

Google pakt het uiterlijk aan

Het uiterlijk van Google is al jaren hetzelfde. En laten we eerlijk zijn: het is nou niet echt het meest mooie aanzicht. Toch kunnen we moeilijk tegen verandering. Dus als het er ineens compleet anders uitziet, heb je wel even de tijd nodig om het te accepteren.

In september zei Google al dat het de zoekresultaten eigentijdser wil maken. Niet door de inhoud te veranderen, maar door het een ander uiterlijk te geven. Nu is het eindelijk zover en zien we de eerste resultaten op Android Police.

Blokken in plaats van vertrouwd wit

Overigens is het nog niet gelukt om de vernieuwde pagina bij Nederlandse resultaten te zien. Google test het met verschillende zoekwoorden in het Engels. Zo hebben Sundar Pichai en Gal Gadot al een vernieuwd overzicht.

In het overzicht zie je nu verschillende blokken. Deze zijn in verschillende tinten blauw. Daaronder zie je een Over-sectie met een korte beschrijving van bijvoorbeeld de persoon of plaats.

Waarom Google miljarden gegevens uit Chrome moet verwijderen
Zoeken! (Afbeelding: Pexels / Firmbee)

Dynamisch

Als je de Google-zoekresultaten ziet, verschilt de opmaak ook nog eens van elkaar. Daardoor heeft elke pagina weer een andere uitstraling. Overigens hoef je niet bang te zijn dat alle resultaten verdwijnen. Onder het dynamische overzicht zie je de vertrouwde opsomming van de verschillende resultaten.

De nieuwe resultaten van Google worden dus even wennen. Daarna zie je dat het zo slecht nog niet is. En toegegeven: Google was wel wat toe aan vernieuwing, aangezien het dat wel al doet met Android.

Waarom het tijd wordt om je huis te blurren in Google Maps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen