Waarom het tijd wordt om je huis te blurren in Google Maps

Tech Sabine Schults 10 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Google weet heel veel van ons, maar dat wil niet zeggen dat we al die informatie ook met de rest van de wereld willen delen. Je huis is open en bloot te zien op Google Maps, maar dat is niet per se iets dat je moet willen. WANT-redacteur Sabine legt je uit waar ze het over heeft.

Je hebt Street View vast wel eens gebruikt. Door een straatnaam in te voeren in de zoekbalk van Google Maps, word je naar het adres gebracht en kun je een soort fotoweergave van de omgeving bekijken. Superhandig, maar niet bepaald privacyvriendelijk.

Waarom is dit nodig?

Hoewel je een goed beeld krijgt van de omgeving, krijgen potentiële indringers dat ook. Inbrekers kunnen via Google Maps namelijk goed bekijken waar de mogelijke vluchtroutes bij jouw huis zijn. Ook kunnen ze makkelijker een plan maken hoe ze binnen kunnen dringen.

Als je daar ook de kriebels van krijgt, is het blurren van je huis in Google Maps een slimme oplossing. Uiteraard is dit geen garantie dat er nooit bij je wordt ingebroken, maar je maakt het inbrekers in elk geval niet te makkelijk.

Google Maps
(Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

Google Maps: zo blur je jouw woning

Ga op je desktop of laptop naar de website van Maps en vul je eigen woonadres in bij de zoekbalk. Klik vervolgens op de foto van jouw huis die waarschijnlijk in beeld verschijnt. Helemaal rechtsonder in beeld zie je in een erg klein lettertype Probleem melden staan. Klik hierop.

Vervolgens krijg je de optie om een gezicht, huis, auto of ander object te blurren. In dit geval kies je voor Mijn huis. Vervolgens vul je jouw e-mailadres in en klik je op Sturen. Zorg er wel voor dat je zeker bent van je keuze. Je kunt de vervaging in Google Maps namelijk niet meer ongedaan maken.

Nederlandse innovatie veegt Google Maps binnenkort van de kaart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen