Google+ verdwijnt op 2 april volledig van het internet

Tech Jelle van Es 4 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Met het succes van Facebook van een paar jaar geleden, besloten de mensen van Google zelf hun Social Media-dienst op te zetten: Google+. Je had zo’n account automatisch wanneer je je opgaf voor één van de andere diensten van Google. Maar een groot succes werd het echter nooit. En dat is de reden dat je er de laatste jaren eigenlijk niks van hebt gehoord. En over een paar maanden verdwijnt Google+ in de geschiedenis van gefaalde internet-projecten. Vanaf 2 april verdwijnt de service volledig.

Google+ houdt er vanaf 2 april mee op

De reden waarom Google+ er mee ophoudt, heeft volgens Google simpelweg te maken met het feit dat de service nauwelijks werd gebruikt. 90 procent van de mensen die op de dienst zaten, waren daar niet langer dan vijf seconden en dan houdt het eigenlijk snel op.

Google Assistant Samsung
(Afbeelding: Google)

Sinds deze maand is het al niet meer mogelijk om nieuwe Google+ accounts te maken of zoiets als pages, communities of evenementen op te zetten. Als je nog in een groep of iets zit, dan is dit moment om plannen te maken om die te verhuizen. En op 2 april gaat de stekker er uit. De boel wordt dan niet bevroren, maar gewoon keihard verwijderd. Niet gelijk, maar over verloop van tijd. Google denkt zelf dat het proces van het verwijderen van Google+ van het internet een paar maanden kost.

Mocht je nog dingen op de service hebben staan, zoals foto’s en video’s, dan is dit het moment om daar naar te kijken en de content er af te halen. Google heeft daar zelf een instructiepagina voor geopend, waarop wordt uitgelegd wat je precies moet doen.

Naast de community zelf, zijn er ook verschillende sites die gebruik maken van een Google+ sign-in functie. Een aantal daarvan zullen worden vervangen met ‘gewone’ Google sign-ins, maar in sommige gevallen moet je een alternatief aanmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen