PlayStation Plus trakteert voetbalfans op gratis games in mei

Games Lucas van de Wetering 3 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

Er is een nieuwe stapel gratis games die gamers met PlayStation Plus binnen kunnen halen. Iemand behoefte aan een potje EA FC 2024?

Het is weer een nieuwe maand en dat betekent dat er weer een stapel nieuwe gratis PlayStation games klaarliggen die je kunt downloaden met een PlayStation Plus-abonnement.

Deze maand krijgen gamers toegang tot Destiny 2: Lightfall, EA Sports FC 24, Tunic en Ghostrunner 2.

Gratis games van Playstation in mei

Vier gratis games voor mei, dus. Tijd om kennis te maken.

EA Sports FC 24

Vanaf 7 mei kun je de standaardversie en de Ultimate Team-starterpack van EA Sport FC 24 gratis downloaden met een PlayStation Plus-abonnement. De game zal zowel voor PlayStation 5 als voor PlayStation 4 beschikbaar zijn om te downloaden.

FC 24 is de nieuwste voetbal-game die je op dit moment kunt kopen, compleet met fantastische graphics en de meest recente updates. Toch scoort de game niet uitermate hoog bij Metacritic; 75. Maar er is een groot meningsverschil onderling critici, zo krijgt het spel een 90 van PLAY, maar een 60 van XGN.

Gebruikers zelf zijn echter minder enthousiast. Onder hen haalt de titel gemiddeld een score van 23.

Destiny 2: Lightfall

De tweede gratis game die je vanaf 7 mei kunt downloaden met PlayStation Plus is de uitbreiding van Destiny 2, genaamd Lightfall. Ook bij deze uitbreiding is zowel de PlayStation 5 als de PS4-versie beschikbaar. Het is wel belangrijk om te weten dat je de Lightfall-uitbreiding alleen kunt spelen als je Destiny 2 hebt gedownload.

In de uitbreiding krijg je toegang tot een heel nieuw verhaal, wapens, uitrusting en nieuwe vijanden om tegen te vechten. De uitbreiding speelt zich af op Neptunes en het is anders dan je ooit in Destiny hebt gezien. De uitbreiding scoort 69 op Metacritic, maar hier zijn de rollen van critici omgedraaid. XGN geeft de uitbreiding een score van 80 en PLAY slechts 50. De user reviews zijn ook niet al te best; een 3.2, ook weer met gemixte reviews.

Ghostrunner 2

Ook de sequel Ghostrunner 2 is vanaf 7 mei gratis te downloaden met een PlayStation Plus-abonnement. Het verschil bij dit spel is dat je hierbij alleen de PlayStation 5-versie ontvangt, omdat het spel niet gespeeld kan worden op de Playstation 4.

In Ghostrunner 2, een first-person actiegame, moet je in een post-apocalyptische futuristische cyberpunk-wereld zien te overleven. Het verschil met andere actiegames is dat je zelf geen damage mag nemen, als je één keer geraakt wordt, is het klaar. Ghostrunner 2 scoort 80 op Metacritic met over het algemeen positieve reviews. Vooral de user reviews zijn veel positiever dan de games hiervoor. Ghostrunner 2 scoort hier een 7.9, met weinig negatieve reviews.

Tunic

De laatste van de vier games die je gratis kunt downloaden met een PlayStation Plus-abonnement is de geanimeerde avontuurgame Tunic. Beide de PlayStation 5 en 4-versies van de game zijn vanaf 7 mei gratis te downloaden.

In Tunic moet je een gevaarlijke wereld zien te ontdekken met veel donkere bossen, oude ruïnes en lastige labyrinten. Onderweg moet je tegen vijanden vechten, kun je schatten vinden en geheime technieken ontdekken. Tunic heeft de hoogste Metacritic-score van deze vier gratis games en scoort 85. De user reviews zit iets lager dan die van Ghostrunner 2. Hier scoort de game een 7.8, nog steeds super positief.

PlayStation Plus-abonnementen

Om toegang te krijgen tot deze gratis games moet je eerst een PlayStation Plus-abonnement afsluiten. Als je alleen de gratis games wil maakt het niet uit welk van de abonnementen je kiest, maar sommige abonnementen hebben meer extra’s dan anderen. Dit is welk PlayStation Plus-abonnement het beste bij jou past.

PlayStation Plus Essential

PlayStation Plus Essential is de goedkoopste optie van de drie, maar hierbij krijg je dan ook de minste extra’s. Alle abonnementen hebben drie betaal-opties. Voor het 1-maandelijks abonnement betaal je 8,99 euro. Hier kan je na iedere maand dus beslissen om te stoppen, maar ben je in verhouding ook het meeste voor kwijt. Voor het 3-maandelijks abonnement ben je 24,99 euro kwijt, hierbij zit je minimaal vast aan 3 maanden. En voor het jaarlijks abonnement, die in verhouding het goedkoopst is, betaal je 71,99 euro.

Bij het PlayStation Plus Essential-abonnement krijg je, zoals de naam wel zegt, alleen de Essentiële extra’s. Hierbij hoort Online Multiplayer, Cloudopslag en exclusieve content. Bij deze exclusieve content horen de gratis games, maar ook andere kortingen die PlayStation regelmatig weggeeft aan Plus-members.

PlayStation Plus Extra

PlayStation Plus Extra is iets duurder dan Essential, maar hierbij krijg je dan ook wat extra features. Voor een 1-maandelijks abonnement betaal je 13,99 euro, dit is 5 euro duurder dan Essential. Ook hier is dit in verhouding de duurste optie. Voor het 3-maandelijks abonnement betaal je 39,99 euro en voor het jaarlijks abonnement betaal je 125,99 euro. Ook bij dit abonnement is het jaarlijks abonnement het meeste geld, maar in verhouding het goedkoopst.

Bij PlayStation Plus Extra heb je alle voordelen van Essential, plus nog wat extra (letterlijk). Je hebt dus toegang tot gratis games, extra kortingen, cloudopslag en online gamen. Maar bij Extra krijg je ook nog toegang tot een gamecatalogus waar je gratis games kan downloaden, en krijg je toegang tot Ubisoft+ Classics.

PlayStation Plus Premium

PlayStation Plus Premium is de duurste optie als van alle abonnementen, waarbij je ook het meeste ontvangt. De 1-maand abonnement-optie is hier 16,99 euro. Dit is nog weer 3 euro meer dan het Extra-abonnement. De 3-maand optie kost 49,99 euro en het jaarabonnement kost 151,99 euro. Dat is redelijk wat geld om uit te geven aan een PlayStation-abonnement.

Maar voor dit grote bedrag krijg je ook wel weer wat extra’s terug. Je hebt hier nog steeds toegang tot alle voordelen van de goedkopere PlayStation Plus abonnementen met nog weer wat leuke extra’s. Zo heb je toegang tot de Sony-pictures catalogus, waar je films en series van Sony gratis kan kijken. Ook kun je met de Premium-optie proefversies van games spelen en kan je op de cloud gamen waardoor je games niet hoeft te downloaden.

Nu kun je zelf beslissen welk abonnement het beste bij jou past. Je kan de hiervoor genoemde gratis games met alle drie de abonnementen spelen. Mensen met een PlayStation Plus account hebben nog tot 6 mei om de gratis games van april te downloaden, dus doe dat zeker als je het nog niet gedaan hebt. Deze games zijn Aveum, Minecraft Legends en Skul: The Hero Slayer.

Call of Duty en Indiana Jones komen samen bij de Xbox Games Showcase

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!