Gratis Netflix-alternatief Samsung TV Plus krijgt vier nieuwe zenders

Films & Series Mark Hofman 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung TV Plus, het gratis alternatief voor Netflix en vele andere streamingdiensten, is uitgebreid met vier nieuwe zenders. Top Gear, XITE, Dateline 24/7 en Studio 100 maken hun opwachting.

De gratis streamingdiensten, die bijvoorbeeld Netflix en Prime Video uitdagen, winnen snel aan populariteit. Eerder hebben we al vijf van deze diensten voor je op een rij gezet, en vandaag leren we dat een van die diensten, Samsung TV Plus, nog beter is geworden.

Beter gratis alternatief voor Netflix van Samsung

Samsung laat vandaag in een persbericht weten dat het vier nieuwe zenders toevoegt aan TV Plus. Het alternatief voor Netflix wordt versterkt door de zenders Top Gear, XITE, Dateline 24/7 en Studio 100.

Top Gear is dé zender van het gelijknamige BBC-programma dat al jaren een hit is. In Spanje was de zender al een groot succes, en sinds eind vorige maand zijn seizoenen 14 tot en met 22 met ondertiteling beschikbaar in Nederland en België.

XITE is het bekende muziekplatform dat voor de nodige nostalgie zorgt. De kracht van TMF of The Box haalt het niet, maar de zender is uitstekend om muziekvideo’s te bekijken (want ja, ze worden nog steeds gemaakt).

Dateline 24/7 is een persoonlijke favoriet. De True Crime-zender van het Amerikaanse NBC is een schatkist vol afleveringen uit het enorme archief van de zender. Het is zo’n typische zender waar je langs zapt, blijft hangen, en urenlang niet meer weg wilt.

En dan is er nog Studio 100. De Belgische studio staat bekend om kinderprogramma’s als Samson & Gert en Kabouter Plop. Samsung TV Plus biedt dus de ideale zender om met je kinderen te kijken of om je eigen jeugd nog een keer te beleven.

Makkelijk te gebruiken

Net als Netflix hoef je met je Samsung smart tv (van 2017 of later) weinig moeite te doen om de app te gebruiken. Samsung TV Plus staat namelijk al standaard tussen de applicaties.

Samsung TV Plus
De streamingdienst in actie (Afbeelding: Samsung)

Zodra je naar beneden scrolt en het menu met alle applicaties en diensten tegenkomt, staat Samsung TV Plus daar al tussen. Geen extra moeite dus, ga gewoon lekker op de bank zitten en begin te zappen.

Hoewel het qua content een uitstekend alternatief voor Netflix is, lijkt Samsung TV Plus natuurlijk meer op traditionele televisie. Je moet je houden aan het programmaboekje dat de dienst aanbiedt, hoewel de zenders meer gericht zijn op specifieke content.

Er zijn ook enkele titels die direct on demand kunnen worden bekeken, maar daarover vertelt collega Dennis Mons je alles in het onderstaande artikel:

Netflix te duur? Zo gebruik je de gratis streamingdienst van Samsung

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen