Waarom je die gratis PlayStation 5-games altijd wil claimen

Pop-Culture Sabine Schults 25 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

PlayStation Plus-gebruikers kunnen elke maand nog steeds aan de slag met een handvol gratis games. Dit is waarom je de gratis PlayStation 5-games in het rijtje altijd wilt claimen, ook als je nog op een PS4 speelt.

Een van de belangrijkste redenen om zo snel mogelijk alle gratis PlayStation Plus-games te claimen, is omdat de spellen slechts een beperkte tijd gratis te downloaden zijn. Zodra de PS Plus-games van de volgende maand gratis te downloaden zijn, vervallen doorgaans de voorgaande gratis games. Dat geldt zowel voor de PlayStation 5 als voor de PlayStation 4.

Claim die gratis PlayStation 5-games meteen!

Wist je trouwens dat je in juni de games NBA 2K23, Jurassic World Evolution 2 en Trek to Yomi gratis kunt downloaden op je PlayStation 5 (en PS4)? Een maand daarvoor kon je GRID Legends, Chivalry 2 en Descenders gratis toevoegen aan je gamebibliotheek.

Het is nog niet bekend tot wanneer het mogelijk is om de gratis games van juni te downloaden, maar PS Plus-leden hadden tot 6 juni de tijd om de gratis games van mei te claimen. Het slimste is dan ook om de gratis PlayStation 5-games altijd zo snel mogelijk te downloaden.

Wat als je nog geen PS5 hebt?

Als je momenteel nog geen PlayStation 5 in huis hebt, vraag je je misschien af wat je dan met gratis games voor de PS5 moet. Hoewel veel van de gratis PS Plus-games ook beschikbaar zijn voor de PlayStation 4, worden er steeds vaker PS5-only games aan het rijtje toegevoegd.

Hoewel je nu nog op je PS4 speelt, is dit een mooie kans om de PlayStation 5-games alvast toe te voegen aan je bibliotheek. Mocht je ooit toch overstappen naar de nieuwere console van Sony, dan begin je namelijk al met een lekkere gevulde bibliotheek met games die speciaal voor de PS5 ontwikkeld zijn. De PlayStation Plus-games blijven bovendien beschikbaar zolang je lid blijft van de abonnementsdienst.

Waarom Spider-Man 2 voor PlayStation 5 zo’n fantastische game wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen