Xbox geeft gratis games weg in januari: dit zijn de titels

Games Jelle van Es 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Er zijn voor Xbox-bezitters veel manieren om voor weinig geld games te scoren. De beste manier is de Game Pass, waarmee je op jaarbasis voor duizenden euro’s aan games krijgt.

Daarover lees je hier meer. Daarnaast krijg je bij een actief Xbox Live Gold-abonnement elke maand een paar gratis games. Net als bij PlayStation Plus dus. Dit zijn daarbij de vier games die je in januari kunt scoren.

Xbox Games with Gold in januari

De afgelopen maanden is de line up voor Games with Gold niet heel erg sterk. Dat geldt ook voor deze maand. Want de vier games die je gratis kunt scoren, zijn niet echt titels die je echt wegblazen. Op de Xbox One krijg je de games NeuroVoider en Aground. Games waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. De eerste neemt je mee naar een zogenaamde cybernetic wereld, waarin je het opneemt tegen vele verschillende robot-vijanden. Je kunt de game ook coöperatief spelen met vier spelers. In de tweede game is het zaak om technologieën te ontwikkelen om de mensheid de ruimte in te schieten.

Wat dat betreft zijn de games die je voor de Xbox 360 krijgt een stuk interessanter. Met Radiant Silvergun en Space Invaders Infinity Gene krijg je twee klassieke arcade-games voorgeschoteld. Met name de eerste game is echt een aanrader als je van bullethell shooters houdt. Het is een game die oorspronkelijk voor de Dreamcast verscheen en daar een cultstatus kreeg. Nu kun je hem dus op deze manier zelf gaan beleven. De tweede game neemt je mee terug naar de goede oude tijd van de arcade. Met Space Invaders ga je terug naar de goede oude tijd. Je hebt in totaal 143 levels om mee los te gaan en onderweg speel je powerups en andere upgrades vrij.

Binnenkort te spelen

De nieuwe Xbox Games with Gold-games komen vanaf 1 januari geleidelijk uit. NeuroVoider en Radiant Silvergun komen als eerst. De andere titels volgen later de maand.

Xbox Game Pass: dit bizarre bedrag heb jij dit jaar bespaard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen