Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi Mi 12 laat iPhone 13 op dit gebied achter zich (maar is dat goed?)

Xiaomi is begonnen met het teasen van zijn aankomende vlaggenschip: de Xiaomi Mi 12. Het toestel wordt op dinsdag 28 december aangekondigd en zal de iPhone 13, die door het bedrijf als concurrent wordt gezien, achter zich lagen.

De vraag die we ons alleen stellen is in hoeverre de gemiddelde consument dit ook daadwerkelijk als voordeel zal zien. Een uitleg over de situatie.

Xiaomi Mi 12 laat iPhone 13 achter zich

Eerder deze week kwam het bericht al naar buiten dat Xiaomi een opvallende zet doet met de Mi 12. Waar smartphones in de loop der jaren steeds groter geworden zijn, wordt het nieuwe vlaggenschip juist compacter. Dat is iets waar het Chinese bedrijf zonder twijfel trots op is, want het vergelijkt zijn smartphone direct met de concurrentie. Zo maakt het vandaag gebruik van social media om de dikte en de grootte weg te zetten tegen de iPhone 13.

Xiaomi iPhone
De vergelijking (Afbeelding: Xiaomi)

Zoals hierboven te zien is zal de nieuwe Xiaomi Mi 12 dunner zijn dan de iPhone 13, terwijl het toestel beschikt over een groter beeldscherm. De smartphone is voorzien van een 6.28-inch beeldscherm waar het toestel van Apple 6.1-inch is. Of dat een voordeel is blijft natuurlijk altijd afhankelijk van de consument, maar over het algemeen is dit zeker een vooruitgang te noemen. Al is het al om het feit dat zowel de Xiaomi Mi 12 als de Mi 12 Pro voorzien zijn van een 120Hz verversingssnelheid. De smartphone van Apple doet het met en 60Hz refresh rate.

Wat kunnen we verwachten?

De Xiaomi Mi 12 ziet volgende week het daglicht, wat betekent dat we inmiddels ook al doodgegooid worden met geruchten. Zo weten we inmiddels dat de smartphone als een van de eerste toestellen voorzien wordt van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor. Dat is de opvolger van de Snapdragon 888 SoC van dit jaar. Verder verwachten we dus een AMOLED-beeldscherm in het toestel en weten we dus dat hij iets compacter wordt.

Xiaomi heeft volgende week al antwoord op de Samsung Galaxy S22

Ben je benieuwd naar meer nieuws over de Xiaomi Mi 12? Check dan het bovenstaande artikel of deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!