Xiaomi’s idee wordt werkelijkheid: smartphone gaat next-level

Smartphones Mark Hofman 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het was al even duidelijk dat Xiaomi de smartphone naar een hoger niveau wilde tillen. In ieder geval de batterij ervan. Dat het bedrijf dat aan het begin van 2022 ook al daadwerkelijk weet te doen is alleen maar indrukwekkend te noemen.

Het Chinese bedrijf brengt op 6 januari een speciale versie van de Xiaomi 11 op de markt. Eentje die in staat is om sneller op te laden dan je tot op heden hebt gezien.

Xiaomi maakt werkelijkheid van imposant idee

Xiaomi staat inmiddels wel bekend om zijn innovatie op het gebied van accuduur. Het bedrijf bracht het afgelopen jaar bijvoorbeeld de Mi 11 op de markt met als absoluut hoogtepunt het laadvermogen van 120W. Een volledig batterij wordt met deze snelheid binnen 15 minuten volledig opgeladen. Dat de Chinese techgigant met dezelfde technologie aan de haal gaat aan het begin van 2022 is niet nieuws. Dat het dit doet bij een mid-range telefoon wel.

Xiaomi smartphone
Opladen als de brandweer (Afbeelding: Xiaomi)

De nieuwe Xiaomi 11i HyperCharge verschijnt begin volgend jaar, op 6 januari, in India. Het toestel lijkt in eerste instantie veel weg te hebben van de Redmi Note 11 Pro Plus, wat ervoor zorgt dat we al een klein beetje weten wat de smartphone te bieden heeft. Hierdoor hebben we dus ook al een aardig idee van een prijs. Het toestel is alleen in China te koop en kost 1999 Chinese Renminbi. Omgerekend is dat een bedrag van €278.

Mocht de smartphone ook in onze markt verschijnen dan is de kans overigens klein dat deze prijs gehanteerd wordt. Hiermee zou hij namelijk niet in de midrange, maar in de low-end markt verschijnen. En hoe indrukwekkend dat ook zou zijn (en hoe graag we het ook zouden willen): reëel is het niet.

Wat heeft de smartphone te bieden?

Xiaomi zelf heeft op dit moment alleen een kleine teaser van zijn nieuwe smartphone naar buiten gebracht. We weten dus dat we op 6 januari alle antwoorden krijgen op de vragen die we eventueel hebben over het toestel. Wel lijkt het om een vernieuwde versie van de Redmi Note 11 Plus te gaan.

Xiaomi Mi 11: Samsung Galaxy S21-killer of een dikke tegenvaller?

Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, weten we al een klein beetje wat we kunnen verwachten. Naast de gigantisch snelle laadmogelijkheden beschikt je smartphone ook over een 4500mAh batterij die verdeeld is in twee cellen van 2250mAh. Hierdoor kan hij dus ook daadwerkelijk goed gebruikmaken van die snelle laadtechnologie. Daarbij kunnen consumenten ook rekening houden met een Dimensity 920 SoC, een triple-camerasysteem aan de achterkant en een 6.67-inch OLED-beeldscherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen