Samsung Galaxy S22: maak kennis met je toekomstige smartphone

Smartphones Mark Hofman 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het persmateriaal van de aankomende Samsung Galaxy S22-serie is uitgelekt. Hierdoor wordt er weinig tot niets meer aan de verbeelding overgelaten en weten we dus zo goed als zeker wat de nieuwe vlaggenschip-serie ons begin volgend jaar te bieden heeft.

In de afgelopen tijd zijn er steeds meer geruchten rondom de Samsung Galaxy S22 naar buiten gekomen. Het was hierdoor al redelijk duidelijk dat de onthulling van de nieuwe serie niet lang meer op zich kon laten wachten. Die bevestiging hebben we inmiddels dus gekregen.

Samsung Galaxy S22: promomateriaal lekt uit

De gelekte afbeeldingen zijn afkomstig van de Nederlandse website LetsGoDigital, dat op dit gebied een goede reputatie heeft. Het lijkt te gaan om volwaardig promomateriaal dat ons een uitstekend beeld geeft van de Samsung Galaxy S22 en S22 Ultra. Wat dat eerste toestel betreft niet zo interessant, wat die tweede betreft een uitstekende vondst.

De Samsung Galaxy S22 krijgt namelijk hetzelfde ontwerp als zijn voorganger. Dat houdt in dat het triple-camerasysteem, dat zich als het waren om de zijkant van de telefoon vouwt, nog steeds hetzelfde oogt. Dat geldt niet voor de S22 Ultra waarbij er (ein-de-lijk) gekozen wordt voor een ontwerp zonder camera-eiland. De vijf lenzen, waar het systeem uit bestaat, zijn als bolletjes op de achterkant van het toestel te vinden.

Samsung Galaxy S22
De uitgelekte beelden van LetsGoDigital (Afbeelding: LetsGoDigital)

Zoals je ziet wordt het ontbreken van een Galaxy Note in 2021 goedgemaakt door de terugkeer van de S Pen. De Samsung Galaxy S22 Ultra lijkt de stylus te ondersteunen, al wordt hier nog niet duidelijk of deze ook in de smartphone is op te bergen. Bij de Galaxy S21 Ultra was dat bijvoorbeeld niet het geval en moest de pen in een hoesje worden weggestopt.

Wanneer begint het feest?

Naast de nieuwe gelekte beelden zijn er meer geruchten omtrent de Samsung Galaxy S22 te vinden. Zo geeft Jon Prosser een indicatie van wanneer we de smartphone eventueel te zien krijgen. De nieuwe vlaggenschepen zouden volgens hem op 9 februari in de voorverkoop gaan (en dus ook onthuld worden) en zijn vervolgens vanaf 25 februari beschikbaar.

Benieuwd naar wat we tot nu toe weten over de Galaxy S22? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen