Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Note verlaat het toneel: ‘afscheid lijkt onvermijdelijk’

Het lijkt er niet op dat Samsung op korte termijn een nieuwe iteratie uitbrengt van de eens zo geliefde Samsung Galaxy Note-serie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf vernieuwde het handelsmerk van de smartphoneserie niet. De kans is daardoor groot dat we volgend jaar geen nieuwe versie hoeven te verwachten.

Samsung vernieuwde het handelsmerk voor de Samsung Galaxy Note-serie onlangs niet. En dat terwijl het bedrijf dat wel deed voor andere populaire smartphonereeksen, zoals de Galaxy S- en Galaxy Z-series. Dat deed het bedrijf in augustus, zonder er iets over bekend te maken.

Geen Samsung Galaxy Note meer

Het is niet duidelijk waarom Samsung hiervoor kiest. Waarschijnlijk komt dit door het succes van de Galaxy Z-serie, die dankzij hun ontwerp de Note-serie kunnen vervangen. Maar dat is slechts speculatie. Hoe groot de impact van de Z-serie is op de markt, is overigens niet duidelijk; daar zijn geen cijfers over bekend.

Bovendien is het zo dat de Samsung Galaxy S21 Ultra en de Galaxy Z Fold 3 de stylus van het bedrijf ondersteunen. Daardoor is de noodzaak voor een nieuwe Samsung Galaxy Note minder hoog. Echter, de stylus is niet direct op te bergen in de behuizing van die smartphones en dat is dan toch weer jammer.

Z-serie neemt het over?

Voorlopig lijkt het erop dat de Galaxy Z-serie het stokje, of de stylus, overnemen van de Samsung Galaxy Note. Geruchtenmakers claimen dat het aantal pre-orders voor de nieuwe telefoons opliep tot 900.000 stuks. En dat betekent dat Samsung mogelijk hoge verwachtingen heeft voor de jonge smartphonelijn.

Samsung Galaxy Z Flip 3: ze hebben het ein-de-lijk voor elkaar!

Mocht je dus nog een Samsung Galaxy Note willen, dan doe je er goed aan er snel eentje te kopen. De laatste Note is de Galaxy Note 20, die in twee varianten te koop is: een normale en Ultra-versie. Samsung heeft dit nieuws echter nog niet officieel bevestigd, dus misschien kun je nog even wachten op die bevestiging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy Note verlaat het toneel: ‘afscheid lijkt onvermijdelijk’
Sluiten