Xiaomi heeft volgende week al antwoord op de Samsung Galaxy S22

Smartphones Mark Hofman 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi gaat volgende week zijn nieuwe vlaggenschip aan de wereld tonen. Hiermee zal het Chinese bedrijf al een antwoord hebben op de Samsung Galaxy S22 die twee maanden later waarschijnlijk het daglicht ziet. Zo vlak voor het einde van het jaar barst de strijd om de vlaggenschepen van 2022 al los.

De Chinese techgigant maakt vandaag bekend dat we op 28 december, de valreep van 2021, nog een evenement kunnen verwachten. De Xiaomi 12-serie komt eraan!

Xiaomi 12 ziet volgende week het daglicht

Op Weibo, een Chinese variant van Twitter, deed Xiaomi de aankondiging. Op 28 december, volgende week dinsdag, wordt de nieuwe Xiaomi 12-serie onthuld. Eerder deze week werd al duidelijk dat de serie ook een instapmodel heeft dat qua grootte overeenkomt met de Samsung Galaxy S21. Wat dat toestel precies te bieden heeft, en hoe het grotere model van de twee eruit ziet, weten we volgende week dus.

Xiaomi laat weten dat het bedrijf volgende week dinsdag in China de smartphone laat zien. Dat evenement vindt plaats om 19:30 uur lokale tijd (Beijing). In Nederland kunnen we de aankondiging dus vanaf 12:30 uur gaan volgen.

Xiaomi Samsung Galaxy S22
De aankondiging (Afbeelding: Xiaomi)

Er wordt natuurlijk nog niet met specificaties gesmeten, maar we weten wel al dat de Snapdragon 8 Gen 1 chip in de smartphones zit. We weten dus ook al dat het om twee verschillende modellen gaat én dat één van de twee kleiner is dan we gewend zijn. Dat wordt niet alleen duidelijk door de gelekte beelden van vorige week, maar ook door de aankondiging van Xiaomi zelf.

Samsung Galaxy S22

Het is natuurlijk nog erg vroeg om te zeggen dat de twee smartphones de strijd met elkaar aangaan. Toch zal dit  wel degelijk het geval zijn. Wanneer de Samsung Galaxy S22 op de markt verschijnt zal hij zonder twijfel vergeleken worden met het aankomende vlaggenschip van Xiaomi. De twee zullen gaande het jaar dan ook de concurrentie met elkaar aangaan en de harten van de consument proberen te veroveren.

Samsung Galaxy S22 gaat de wens van fans mogelijk in vervulling brengen

Officieel woord over de Samsung Galaxy S22 is er natuurlijk nog niet. Wel komt de onthullingsdatum steeds dichterbij en zijn er gaande weg ook steeds meer geruchten rondom de smartphone te vinden. Meer weten? Check dan het bovenstaande artikel of deze pagina waar al het nieuws rondom het toestel te vinden is.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen