Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi gaat op verrassende wijze Samsung achterna met vlaggenschip

De Xiaomi 12 laat voorlopig nog even op zich wachten, maar de smartphone lekt al wel uit. Wat blijkt? Het bedrijf gaat Samsung achterna met zijn nieuwe vlaggenschip.

Een verrassende zet is het overigens wel te noemen. Waar smartphones in de afgelopen paar jaar steeds groter zijn geworden, kiest Xiaomi ervoor om een compacter model op de markt te brengen. Althans, als de informatie van vandaag klopt natuurlijk. Neem het onderstaande dus wel met een gepast korreltje zout.

Xiaomi gaat Samsung achterna

Smartphones zijn de afgelopen paar jaar alsmaar groter geworden. Sterker nog: telefoons zijn anno 2021 dusdanig groot dat de grens met tablets (7-inch) constant aangetikt wordt. Gelukkig zien we ook de trend ontstaan waarin smartphones toch steeds weer kleiner worden. Zo was de Samsung Galaxy S21 lekker compact en geldt dat ook zeker voor de iPhone 13 mini. Al zijn dat zeker niet de enige vlaggenschepen die de gok wagen.

Als we nieuwe gelekte informatie rondom de Xiaomi 12-serie mogen geloven, gaat het Chinese bedrijf de gok ook wagen. Betrouwbare bron @OnLeaks laat op Twitter namelijk weten dat het kleinste model uit de serie zomaar eens een beeldscherm van 6.2-inch kan zijn. Mocht dat waar zijn dan volgt Xiaomi de beslissing van Samsung, wat we in deze tijd best als verrassend kunnen bestempelen. Xiaomi staat namelijk niet bekend om zijn compacte vlaggenschepen.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Naast een kleiner formaat wordt er natuurlijk nog meer verwacht van de Xiaomi 12. Het vlaggenschip krijgt mogelijk een punch-hole camera in het midden van het scherm, waar deze bij zijn voorganger nog in de linker bovenhoek zat. Daarnaast wordt er gesproken over een 5000mAh batterij en bevestigt Xiaomi zelf al het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Wanneer we de smartphone precies kunnen verwachten is nog niet bekend. Wel weten we dat het toestel zo’n 69.990 RS gaat kosten. RS staat voor de Indiase Roepie en is omgerekend iets meer dan €800.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!