Samsung Galaxy S22 gaat de wens van fans mogelijk in vervulling brengen

Smartphones Mark Hofman 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het mag duidelijk zijn: ook in 2022 komt de eerste grote vlaggenschip-serie van het jaar uit Zuid-Korea. Inmiddels is wel duidelijk dat we de Samsung Galaxy S22-serie in februari kunnen bewonderen. Hoe dichter we daarbij zijn, hoe meer informatie er over de vlaggenschepen naar buiten wordt gebracht.

Zo worden we de laatste weken doodgegooid met geruchten, leaks en verwachtingen. De één uiteraard iets betrouwbaarder en geloofwaardiger dan de ander. Maar als er informatie van Ice Universe’ hand naar buiten wordt gebracht, dan staan we daar zonder twijfel bij stil. Zo brengt de betrouwbare bron vandaag informatie over het ontwerp van de Samsung Galaxy S22.

Samsung Galaxy S22: achterkant van glas?

Met de Samsung Galaxy S22-serie wordt er afscheid genomen van ‘glasstic’. De opvallende combinatie tussen plastic en glas werd geïntroduceerd met de Galaxy S20 Fan Edition en vond uiteindelijk zijn weg naar de Galaxy S21-serie van dit jaar. Waar we zonder twijfel te spreken waren over de uitstraling ervan, zorgde het er wel voor dat het instapmodel uit de serie dit jaar iets goedkoper aanvoelde. De kans dat dit ook bij de Samsung Galaxy S22 het geval zal zijn is volgens Ice Universe niet heel groot. De nieuwe smartphones krijgen namelijk een achterkant dat gemaakt is van ander materiaal.

Het is een materiaal waar we in de smartphonewereld inmiddels wel aardig kennis mee hebben kunnen maken: glas. Ice Universe laat op Twitter weten dat Samsung ervoor kiest om alle toestellen uit zijn aankomende serie te voorzien van het materiaal. Zoals gezegd is de informatie niet officieel, maar komt het wel uit handen van een zeer betrouwbare bron. Mocht dit echt het geval zijn neemt Samsung een gewaagde gok en daarmee dus afscheid van de trend die het vorig jaar zelf begon.

Een wens in vervulling

Hoe het eindresultaat zal zijn valt nog te bezien, maar met de Samsung Galaxy S22 gaat Samsung fans zonder twijfel blij maken. De introductie van ‘Glasstic’ zorgde namelijk voor aardig wat kritiek. Zoals gezegd oogde het vrij netjes, maar zorgde dit wel voor een goedkopere feel. Iets dat je bij een vlaggenschip van meer dan €800 echt niet kunt maken. Al helemaal niet op het moment dat consumenten beter van je zijn gewend.

Samsung Galaxy S22 niet alleen: prettige nieuwe gadget verwacht

Het enige voordeel van het materiaal is dat het een stuk minder snel kapot ging. Mocht jij aan de haal gaan met de Samsung Galaxy S22, hou er dan dus rekening mee dat het aanschaffen van een hoesje geen verkeerde keuze is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen