WhatsApp raakt gebruikers in het hart met nieuwe update

Apps Jeroen Kraak 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je WhatsApp op jouw smartphone? Dan heeft moederbedrijf Meta wellicht een leuke verrassing. Er komen nieuwe emoji’s aan.

We gebruiken allemaal wel emoji’s tijdens onze gesprekken op WhatsApp. Het is handig om snel een reactie te geven om juist jouw bericht een bepaalde toon mee te geven. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer iets sarcastisch of grappigs is bedoeld en dat zorgt ervoor dat je geen ongemakkelijke momenten hebt. Nou ja, die kunnen er nog steeds komen, maar dan komt het toch echt omdat jouw grap veel te slecht is.

Hartje van WhatsApp

Gebruikers van emoji’s kunnen binnenkort hun hart ophalen blijkt uit de informatie van WABetaInfo. Er komen nieuwe karakters aan. Nou ja, niet helemaal nieuw wat het hartje waar het om gaat bestaat al langer. Echter zijn er wel nieuwe animaties te zien.

Wellicht stuur je naar jouw geliefde of wanneer je iets leuks leest een hartje via WhatsApp. Als je een rode stuurt, merk je dat er een kleine animatie is te zien, want het hart beweegt. Bij de andere kleuren is dat niet zo, maar dat lijkt te gaan veranderen. Alle andere hartjes krijgen dezelfde animatie. Zo kun je ook laten zien dat je met een groen, blauw of paars hart heel blij bent.

Zo ziet het eruit

In de video zie van WABetaInfo zie je de hartjes al in een beta-versie van iOS staan, maar volgens het platform komen ze ook naar Android. Overigens kun je de nieuwe hartjes nu al in actie zien, want de animatie werkt al op WhatsApp voor de desktop en de webversie.

WhatsApp hart emoji
Het klopt helemaal. (Afbeelding: WABetaInfo)

WhatsApp voert op dit moment al meerdere nieuwigheden in. Zo gaat het de groepsgesprekken nog beter maken in een nieuwe update en gaat de dienst jouw informatie verbergen voor vreemden die jij niet ken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen