Greenpeace: Apple bij top groene bedrijven

Apple Koen van Tongeren 2 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Greenpeace en Apple, vrienden zijn het nooit geweest. De milieu-organisatie betichtte Apple in de afgelopen jaren meerdere keren van milieuvervuiling door niet-schone energie te gebruiken voor datacenters. Op een gegeven moment werd iCloud zelfs de grootste vervuiler van Silicon Valley genoemd.

Uit onderzoek van OMT en anderen bleek dat Greenpeace zijn beweringen baseerde op eigen inschattingen, omdat Apple zelf geen informatie vrijgaf over het verbruik van energie en de inzet van groene middelen om stroom op te wekken. In het afgelopen jaar is daar verandering in gebracht en surprise surprise: nu hoort Apple thuis in het rijtje van meest groene techbedrijven ter wereld. Dat laat Greenpeace vandaag weten in een persbericht.

Greenpeace deed onderzoek naar het verbruik en de herkomst van energie voor 300 datacenters die eigendom zijn van 19 grote IT-bedrijven. De resultaten zijn verzameld in het rapport Clicking Clean, dat vandaag uitgekomen is. Uit het rapport blijkt dat Apple, Google en Facebook bovenaan staan omdat ze nu al veel groene energie gebruiken.

In een persbericht wordt Apple apart genoemd omdat het bedrijf volgens Greenpeace in twee jaar van een van de meest vervuilende naar een van de meest schone energieverbruikers is gegaan. Dat Apple niet meer heeft gedaan dan openbaar maken van cijfers en plannen waar het bedrijf al jaren mee bezig was, meldt Greenpeace dan weer niet.

Binnen 24 maanden nadat Apple zich committeerde aan de overstap op schone energie behoorde het bedrijf al bij de groene top van de sector, daarmee toonde het klasse. Apple beheert het grootste particuliere zonnepanelenpark in Amerika.

En zo zie je maar, waar een beetje openbaarheid al niet toe kan leiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen