Laat OpenAI volgende week Google’s grootste nachtmerrie uitkomen?

Tech Mark Hofman 3 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Waar Google zich opmaakt om tijdens I/O 2024, de ontwikkelaarsconferentie van volgende week, te richten op betaalde AI, denken bronnen dat OpenAI met zijn eigen zoekmachine komt. Ouch!

Sam Altman, CEO van ChatGPT-maker OpenAI, kan volgende week Google’s grootste nachtmerrie uit laten komen. Volgens bronnen van Seroundtable introduceert het bedrijf dagen voor de grote I/O 2024 Keynote zijn eigen zoekmachine.

Volgens Barry Schwartz, redacteur bij de genoemde website, zijn er twee aanwijzingen te vinden voor die conclusie. Ten eerste duiken er SSL-certificatie-logs op die het domein search.chatgpt.com laten zien. Ten tweede gaat er in de zakelijke wereld een gerucht rond dat het bedrijf iets groots aankondigt op 9 mei. Geen hele gekke gedachte, dus.

OpenAI zocht personeel met betrekking tot evenementen

De zakelijke geruchten zijn deels gebaseerd op het feit dat OpenAI in januari druk op zoek was naar versterking. Het zocht voornamelijk naar personeel voor evenementen en de marketingtak ervan. Dat is wat Jimmy Apples, een van de bronnen, laat weten op X.

Naast het feit dat 9 mei wordt genoemd in de wandelgangen als de datum waarop Google’s nachtmerrie (want dat is het) werkelijkheid wordt, is er met 10:00 uur in de ochtend ook al een tijdstip. Vrij specifiek voor een simpel gerucht.

Sam Altman’s wens voor Google-concurrent geen geheim

Dat Sam Altman, CEO van OpenAI, flirt met het idee van een eigen zoekmachine is geen geheim. In een interview met Lex Friedman liet hij onlangs al weten dat de code voor de perfecte mix tussen LLM’s (Large Language Model) en een zoekmachine nog altijd niet gekraakt is.

“Het zou me fantastisch lijken om dat te kunnen doen. Ik denk dat dat cool zou zijn”, liet hij destijds weten. En ja, OpenAI is dankzij zijn samenwerking met Bing al voorzien van de nodige data en heeft zelfs een web crawler in handen.

Dus, als de wens er is, de tools er zijn en de kennis in huis wordt gehaald. Tja, wat houdt OpenAI dan nog tegen om Google’s grootste nachtmerrie werkelijkheid te maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen