Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 29 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Freakin’ Nerds Podcast: grootste probleem elektrische auto opgelost?

De elektrische auto is belachelijk populair. Moet ook wel, want vanaf 2030 wil de Europese Unie dat we allemaal langzaam maar zeker in zo’n stekkerbolide stappen. Al zijn er nog wel genoeg problemen die men moet tackelen om dit een realistisch plan te maken. De eerste belangrijke stap lijkt gezet te zijn.

Eerder deze week schreef Jeroen een artikel over de innovatieve oplossing van het Amerikaanse Ample. Reden genoeg voor de redactie om dit onderwerp eens uitvoerig te bespreken in de Freakin’ Nerds-podcast. Want is dit echt de oplossing voor het grootste probleem van de elektrische auto?

Grootste probleem elektrische auto eindelijk opgelost?

Ample bracht in 2022 voor het eerst een station op de markt die ervoor moet zorgen dat de batterij van een elektrische auto niet wordt opgeladen, maar simpelweg wordt vervangen. Want de snelst opladende batterij is degene die je überhaupt niet hoeft te laden. Althans, dat is de visie van het bedrijf.

Waar de machine uit 2022 ervoor wist te zorgen dat elektrische auto binnen 10 minuten weer verder kon rijden, bracht het bedrijf deze week zijn tweede generatie uit. Ditmaal moet de consument slechts 5 minuten wachten, om met een volledig geladen batterij weer over de weg te vliegen. Bijna net zo snel als tanken dus.

De grote vraag is echter: is dit daadwerkelijk een slimme manier om het grootste probleem van de elektrische auto op te lossen? De Freakin’ Nerds dachten er goed over na en gingen in gesprek:

De Freakin’ Nerds-podcast

In Freakin’ Nerds praten Jeroen, Dennis en Mark wekelijks over alles wat te maken heeft met technologie, popcultuur en wetenschap. De redactie van WANT.nl en One More Thing.nl pakken het nieuws beet, vertellen de luisteraars er alles over en gaan aan de hand van een stelling vervolgens in discussie over het onderwerp.

In de meest recente aflevering hebben ze het bijvoorbeeld niet alleen over de elektrische auto. De mannen praten ook over Final Fantasy XVI en Microsofts baanbrekende ontdekking op gebied van Quantum Computing. Geen zin om de podcast te beluisteren? Hij is hieronder ook te bekijken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!