Na 10 jaar heeft GTA 5 nog altijd een groot geheim voor gamers

Games Lucas van de Wetering 10 apr 2024
Leestijd: 6 minuten

GTA 5 is ondertussen al meer dan tien jaar oud, toch zijn er nog steeds geheime missies die de grootste fans niet gespeeld hebben.

Ondertussen is GTA 5 een iconische game geworden. Zelfs tien jaar na de release van de game wordt er nog nieuwe content aan de servers toegevoegd. Dat allemaal terwijl de fans wachten op de volgende game in de serie.

Maar zelfs de story mode van GTA 5 is breder dan je wellicht denkt. Deze zit boordevol met geheime missies en verhaallijnen die je kan volgen. Het kan moeilijk zijn om elke missie zelf te ontdekken in zo een grote game als GTA 5. Daarom hebben we hier wat geheime GTA 5-missies op een rijtje gezet.

Geheime GTA 5-missies die je wellicht hebt gemist

We hebben hier een lijst met GTA 5-story mode missies die je wellicht nog niet gespeeld hebt en hoe je ze kan starten.

Stop de therapeut

Waarschijnlijk kan niet eens elke GTA 5-speler zich dit herinneren, maar wanneer je speelt als Michael heb je een aantal therapie-missies. Als je naar genoeg sessies toegaat, kan je een cutscene vrijspelen waar Michaels therapeut vertelt dat hij vertrekt om zijn eigen reality-tv show te starten.

Michael wil niet dat al zijn geheimen de wereld inkomen, daarom heb je de kans om de therapeut te vermoorden. Ook heb je de optie om hem te laten gaan. De keuze heeft verder geen impact op het verhaal, maar het is wel een hilarische missie om te spelen.

The Hangover in GTA 5

Aangezien GTA 5 uitkwam in 2013, is het niet heel raar dat je een referentie tegen kan komen over een film uit 2009. Op gegeven moment kan je in de game een man tegenkomen die is vastgebonden aan een lantaarnpaal met alleen een onderbroek aan. Dit is natuurlijk een hint naar The Hangover.

Je krijgt als speler de kans om de halfnaakte man met een kater op tijd op zijn trouwdag te krijgen. De situatie waarin de man zich bevindt is een perfecte afspiegeling van de 2009 film, ook al wordt deze niet bij naam genoemd. The Hangover-missie is een komisch extraatje in GTA 5.

Word lid van een sekte

Er zijn een aantal missies in GTA 5 over een sekte genaamd The Epsilon Program. Je kan de missies starten door als Michael een vragenlijst te beantwoorden op hun website in de game. Als je dit gedaan hebt verschijnt er een vraagteken om je map, waar je naartoe moet om de missie te beginnen.

Je moet meerdere zware missies voltooien voordat je aankomt bij de laatste missie. Hiervoor moet je 2 miljoen dollar afleveren aan een ander sektelid. Je kan ervoor kiezen om het geld te brengen, maar je kan het ook zelf houden. Voor een mogelijke beloning van 2 miljoen dollar, is het de missies spelen wel waard.

Kidnap mensen voor een groep kannibalen

Je kan als Trevor een groep kannibalen helpen. Na een missie van Ron, krijgt Trevor een bericht over een groep kannibalen in Blain County. Na het Altruïst Camp bezocht te hebben, moet je vier opofferingen voltooien. Dit houdt in dat je mensen van straat naar het kamp brengen, in GTA 5 natuurlijk.

Wanneer je deze vier opofferingen hebt gedaan, wordt Trevor verraden door de kannibalen en proberen ze hem te vermoorden. Je moet je weg naar buiten zien te vechten terwijl je vijf koffers oppakt met ieder 25 duizend dollar. Het is een duistere missie, maar je verdient er wel lekker geld mee.

Los moorden op

Er zijn twee verschillende moorden die je kan oplossen in GTA 5. De eerste is een moord die ieder personage op kan lossen. Om die op te lossen moet je vijftig verschillende briefjes zien te vinden in de gehele spelwereld. Je kan deze bijhouden in je Social Club-account. Wanneer alle briefjes zijn gevonden, wordt de speler naar de moordenaar toegewezen.

De tweede moord kan alleen opgelost worden door Michael. Als je naar de missie toegaat bij de Sonar Collection Docks vertelt Abigail aan Michael dat haar man overleden is op zee. Het is dan aan de speler om uit te zoeken of het een ongeluk was of niet. Je kan de zaak oplossen door 30 onderzeeëronderdelen te vinden. De stukjes kunnen met ieder karakter gevonden worden, maar alleen ingeleverd worden door Michael.

Jagen in GTA 5

Cletus kan Trevor bellen en uitnodigen om mee te gaan jagen. Je leert hier wat tips van Cletus hoe je het beste op herten kan jagen. Na elke succesvolle jacht kan je een foto van het dier naar Cletus sturen, waarvoor hij de speler een beoordeling geeft. Het is niet heel nuttig, maar het kan wel grappig zijn om te spelen. Vooral door de reacties van Cletus.

Maar als je die herten niet genoeg vindt, kan je als Franklin uitgenodigd worden op te jagen op Big Foot. Hiervoor moet je eerst de missie ‘The Last One’ gespeeld hebben. Hierna verschijnt een vraagteken op de map waar je heen moet om de missie te beginnen. De jacht op Big Foot is een soort Easter Egg naar een mythe uit GTA San Andreas, waar je zogenaamd ook Big Foot kon spotten.

Alien invasie!

Je kan als Michael in GTA 5 een heuse alieninvasie bestrijden, soort van. Bij Park Square in Downtown Los Santos kan Michael een man genaamd Barry ontmoeten. Barry is pro-marihuana en overtuigt de speler ervan om lekker met hem mee te doen.

Maar hierna verandert de wereld in een nachtmerrie voor de speler. Je krijgt een minigun met oneindige kogels waarmee je golven met aliens moet afweren. Als het je lukt om de alieninvasie te overleven, kalmeert Michael en ontloop je een enkeltje naar het gesticht.

Word een grenswacht in GTA 5

Je kan als Trevor een grenswacht-missie spelen. Je kan de missie starten door naar de Grand Senora Desert te gaan en te praten met Josef en Joe. Ze vragen Trevor om hulp met de grens beschermen, waar Trevor mee instemt.

Samen met de twee reis je naar Yellow Jacket Inn, waar ze verwachten hun volgende doelwit te vinden. Wanneer Trevor twee mensen ziet wegrijden in een hot rod, moet de speler ze achtervolgen en neerhalen met een taser. Een echte grenswacht.

Zelfs in een spel wat al meer dan tien jaar oud is, zijn er nog geheime missies die gespeeld kunnen worden. Zie het maar als een soort afleiding terwijl je wacht op GTA 6. Het is misschien niet veel, maar het zijn toch wat extra geheime GTA 5 missies.

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en dit betekenen ze)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen