Rockstar wijzigt abonnement en GTA-fans lijken het compleet te verliezen

Games Lucas van de Wetering 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

GTA V-maker Rockstar Games heeft de prijzen van hun abonnement fors verhoogd, en fans zijn hier totaal niet blij mee.

Grand Theft Auto is misschien wel een van de populairste gamefranchises van de afgelopen decennia, met name de meest recente game GTA V. Volgend jaar komt, na meer dan tien jaar, eindelijk het volgende spel in de serie uit: GTA VI.

Terwijl iedereen zich verheugt op GTA VI is de maker van de spellen, Rockstar Games, met andere dingen bezig. En dit is minder positief voor de fans dan een nieuwe game. Ze hebben de prijs van hun abonnement verhoogd, en fors ook.

Dit is GTA+ van Rockstar

In 2022 is Rockstar Games gestart met een abonnement voor fans van de game. Met dit abonnement krijgen spelers toegang tot extra beloningen en geld in GTA V. Het jaar erna werd het abonnement uitgebreid zodat de abonnees ook toegang kregen tot andere games van Rockstar, zoals de prijswinnende game Red Dead Redemption 2.

Deze extra’s in 2023 tellen niet alleen voor consoles zoals de Xbox Series X/S of de PlayStation 5, maar ook voor mobiele apparaten. Met nog meer extra’s leek GTA+ steeds interessanter te worden voor de abonnees, maar daar brengt Rockstar nu verandering in.

Rockstar wijzigt abonnement en GTA-fans lijken het compleet te verliezen
(Afbeelding: Rockstar Games)

Forse prijsverhoging

Toen GTA+ voor het eerst uit kwam, betaalde je in Nederland 5,99 euro. Deze prijzen zijn sindsdien altijd hetzelfde gebleven, tot de recente aankondiging van Rockstar.

Rockstar heeft aangekondigd dat er een prijsstijging van het GTA+ abonnement komt, en het is niet zo een kleine stijging ook. In Nederland ben je straks 7,99 euro kwijt. Dit is een stijging van maar liefst 33 procent.

Tegemoetkoming?

Toch is de prijsstijging van GTA+ niet helemaal zonder een tegemoetkoming van Rockstar. Zo krijgen abonnees. Naast de normale bonussen, ook een miljoen dollar extra in Grand Theft Auto V. Het is misschien niet veel, maar het is iets.

De prijsstijging geldt onmiddellijk voor nieuwe abonnees. Maar voor bestaande leden gaat de verandering pas in op 11 juni, Rockstar geeft deze mensen iets meer tijd. Toch blijft de stijging minder positief nieuws voor spelers en het maakt het wachten voor GTA VI, toch iets zuurder.

Na 10 jaar heeft GTA 5 nog altijd een groot geheim voor gamers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen