Deze klassieke GTA-game komt naar de Oculus Quest 2 VR

Games Jelle van Es 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Over een tijdje kun je met de GTA Trilogy drie klassieke Grand Theft Auto-games gaan beleven. Maar mocht dat nog niet genoeg zijn, dan hebben we nog meer goed nieuws.

Rockstar Games heeft namelijk laten weten dat ze het plan hebben om GTA San Andreas uit te gaan brengen op de Oculus Quest 2-headset van Facebook (of moeten we dat nu Meta noemen?

GTA San Andreas als VR-game

Tijdens de speciale presentatie van Facebook werd GTA San Andreas voor VR aangekondigd. Daarbij werd hij voor de Oculus Quest 2 aangekondigd. Maar de kans is groot dat hij uiteindelijk ook op andere soorten VR-headsets te spelen is. Het voordeel van de Oculus Quest 2 is dat je hem stand alone kunt gebruiken en hij redelijk goed te betalen is. Dus wat dat betreft is het logisch dat hij daarvoor is onthuld.

Beelden van GTA San Andreas voor VR zijn er nog niet. Je hebt enkel de bovenstaande, cringy, video waarin Facebook-baas Zuckerberg de game onthuld. Een datum voor de game is er nog niet, maar naar verluid zou de game al een paar jaar in ontwikkeling zijn. Dat betekent hopelijk dat hij ergens volgend jaar wordt uitgebracht.

PlayStation 2-klassieker

GTA San Andreas is een game die geldt als één van de beste games op de PlayStation 2, hoewel hij later ook op andere platformen is uitgebracht. In de game bezoek je fictieve steden gebaseerd op Los Angeles, San Francisco en Las Vegas en kun je van alles en nog wat beleven. Het is een absolute klassieker, die hopelijk in de nieuwe Grand Theft Auto Trilogy ook de moeite waard gaat zijn. Daar hoef je gelukkig niet heel erg lang op te wachten. Wil je meer daarover lezen? Check dan dit artikel. En hier blikken we terug op de twintigste verjaardag van het legendarische derde deel.

GTA 3 is twintig jaar oud: ‘We zijn nog maar net begonnen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen