GTA Trilogy: alles dat je moet weten over de klassieke games

Games Jelle van Es 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week werd bekend wat we eigenlijk al wisten: Rockstar Games komt met een heuse GTA Trilogie. De aankondiging daarvan was echter heel erg summier. Ja, we weten welke games er natuurlijk in de trilogie zitten, maar er zijn zeker ook nog een hoop vraagtekens. We proberen een aantal van die vraagtekens weg te nemen.

De GTA Trilogie: dit moet je weten

De platformen waarop je de trilogie kunt spelen

Laten we eerst beginnen met de handige informatie over op welk platform je de GTA Trilogy kunt gaan beleven. En dat is op veel verschillende platformen. Als je een spelcomputer in huis hebt, dan is de kans groot dat je er mee los kunt gaan. De game komt namelijk uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en zelfs de Nintendo Switch. Uiteraard is het ook mogelijk om de game te spelen op de pc via de Rockstar Games Launcher. Bovendien komt de game ook nog uit op iOS en Android.

Dit is wanneer je los kunt gaan

Een datum heeft Rockstar Games nog niet gegeven voor GTA Trilogy. Het is de bedoeling dat de game op de pc en spelcomputers dit jaar nog uitkomt. En dan moet de game ergens in de eerste helft van 2022 op de smartphones en tablets beschikbaar zijn. Het is daarbij dus nog niet bekend wanneer je er daadwerkelijk los mee kunt gaan.

Wat je er van kunt verwachten qua graphics

Afbeeldingen of in-game video hebben we van GTA Trilogy nog niet gezien. In het eerst persbericht wordt er gesproken over grafische upgrades, maar wordt tegelijkertijd de klassieke look en feel behouden van de game. Dat geeft ons het idee dat de game vooral scherper gaat zijn en voorzien wordt van een hogere resolutie. Op die manier kun je de games gewoon goed spelen wanneer je een grote televisie in huis hebt staan.

Hoe gaat de game er uit zien? (Afbeelding: Rockstar Games)

Hoe speelt het?

De games in de GTA Trilogy zijn meer dan tien jaar oud en in die tijd hebben we heel wat veranderingen gezien op het gebied van gaming. GTA 3 viert dit jaar zelfs zijn twintigste verjaardag. Als we afgaan op een bron, dan zouden de games in GTA Trilogy voorzien zijn van moderne gameplay. Volgens deze bron zou de gameplay gaan lijken op GTA V, met een ongeveer gelijk schietsysteem. Of je nu in GTA 3 ook langer met de Dodo (het vliegtuig) in de lucht kan blijven, dat is nog de vraag. Ook hopen we dat de laadtijden tussen de verschillende wijken in die game nu een stuk korter gaan zijn.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Wil je Netflix’s Squid Game spelen? In GTA 5 kan het nu!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen