Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 17 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische driewieler van Toyota: de ideale gadget voor luie mensen?

Een step lijkt een eenvoudig ding: het heeft een stuur, een deck om op te staan en twee wielen. Boooring, aldus Toyota. De Japanse autofabrikant presenteerde eerder deze maand een upgrade van de simpele step. Dit futuristische vervoersmiddel is, hoe kan het ook anders, is elektrisch en heeft drie wielen: een elektrische driewieler.

Toyota’s nieuwe elektrische step met drie wielen heet C⁺walkᴛ; in de volksmond ook wel ‘ehm wattes?’ genoemd. Een opvallende naam voor een opvallende elektrische driewieler.

Toyota’s C⁺walkᴛ elektrische driewieler is geen speeltje

Deze elektrische driewieler heeft een breed deck waar je met twee voeten naast elkaar op kunt staan. Dat komt doordat de C⁺walkᴛ is bedoeld ter vervanging voor wandelen. Ja, dat klinkt slecht, maar dat is het niet. Toyota richt zijn pijlen namelijk op mensen die minder mobiel zijn.

De elektrische step is dus niet ontwikkeld zodat mensen die prima zonder hulp kunnen lopen hun benen wat minder hoeven te gebruiken. C⁺walkᴛ is een hulpmiddel voor mensen die moeite hebben (lange stukken) te lopen. Het gadget biedt volgens Toyota de uitkomst voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken om zich naar gate G of die ene winkel aan de andere kant van het winkelcentrum te begeven.

elektrische step Toyota
Toyota’s elektrische step ‘in actie’ (Afbeelding: Toyota)

Traagste elektrische step ooit?

Toyota’s nieuwe elektrische driewieler is ongeveer net zo breed als een persoon en rijdt op een wandelsnelheid. C⁺walkᴛ heeft 5 verschillende snelheden, tussen de twee en zes kilometer per uur. De 10 kilometer per uur optie is bedoeld voor ervaren C⁺walkᴛ-ers (is dat een woord? Ja dat is het). Daarnaast heeft de slimme step functies om obstakels te detecteren. Zo worden botsingen met obstakels of andere wandelaars voorkomen.

Wat naast het brede deck en de drie wielen opvalt aan C⁺walkᴛ is het stuur. Deze heeft wat weg van het stuur van sommige scootmobielen. Op het stuur van de elektrische driewieler zijn een aantal grote knoppen bevestigd om het licht, de snelheid en de claxon mee te bedienen. Verder geeft het heldere display de snelheid en status van de accu weer.

C⁺walkᴛ elektrische driewieler Toyota
Het stuur (Afbeelding: Toyota)

Wanneer we deze opvallende elektrische step in Nederland door supermarkten, winkelcentra, ziekenhuizen en vliegvelden zien rijden is nog niet duidelijk. C⁺walkᴛ is sinds 1 oktober te koop in Toyota-dealers in Japan, en in andere huur- en lease winkels van (elektrische) Toyota voertuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!