De nieuwe elektrische step van Unagi is een echte game changer

Elektrische auto's Lisanne Beijen 3 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe elektrische auto’s en elektrische fietsen worden van steeds meer slimme functies voorzien. Zo navigeer je in de gemiddelde elektrische auto als een pro en is een GPS-tracker in een e-bike ook zeker niet nieuw meer. De elektrische step kan niet achterblijven, zo vinden ze bij Unagi Scooters. En daar geven we ze geen ongelijk in. Door de groeiende populariteit van de e-step is een slimme elektrische step zeker een slimme zet.

Unagi Scooters claimt, niet zo bescheiden, de slimste elektrische step ter wereld te hebben ontwikkeld. De step met de naam ‘Model Eleven’ heeft een groot aantal opvallende functies die we nog niet eerder in andere e-steps zagen. Deze high-tech step brengt je van A naar B, tenminste, als je niet te afgeleid bent door alle slimme toeters en bellen.

Handig elektrisch vervoermiddel of luxe speeltje?

De elektrische step was, toen hij nog niet lang rondreed, een ietwat bespottelijk vervoermiddel. Dat is niet meer het geval. De e-step transformeert langzaam van een tot een handig vervoermiddel voor de korte commute in de stad, maar ook tot een luxe gadget en een duur speeltje. Unagi speelt in op dit laatste nu de vraag naar premium elektrische steps toeneemt.

De elektrische scooter fabrikant Unagi presenteerde onlangs hun tweede elektrische step: Model Eleven. Deze step volgt de Model One-steps op en slaat voor het gemak het tweede, derde, en alle andere getallen tot 11 maar even over. Deze slimme step is namelijk niet de 2.0 versie van Model One, maar de 11.0.

Model Eleven Unagi elektrische step
Model Eleven (Afbeelding: Unagi Scooters)

Slim hoor, Unagi, heel slim

Model Eleven is volgepakt met nieuwe high-tech functies. Denk bijvoorbeeld aan verwisselbare accu’s, een anti-diefstal systeem en een ingebouwde Bluetooth speaker via welke je muziek of podcasts kunt luisteren maar ook navigatie-aanwijzingen kunt volgen.

Het ingebouwde navigatiesysteem is geboren uit een samenwerking tussen Unagi en Google. Het systeem werkt via een bijbehorende app (beschikbaar voor iOS en Android), maar voor de navigatie kun je je smartphone in je zak laten. De aanwijzingen worden namelijk weergegeven op het display dat in het stuur zit verwerkt, en als je wilt klinken ze dus ook uit het audiosysteem.

Ungar elektrische step Model Eleven
Model Eleven’s display (Afbeelding: Unagi Scooters)

We benoemden het al even, maar Unagi’s Model Eleven elektrische step heeft ook een slim anti-diefstal systeem. De step maakt gebruik van een bewegingssensor om diefstal te detecteren. Is de e-step toch gestolen? Dan kan de eigenaar Model Eleven op afstand via de app de-activeren.

Nog een noemenswaardige functie is Model Eleven’s ADAS-sensor. Deze functie is beschikbaar in de high-end versies van de elektrische step. Door deze sensor kan de step volgens Unagi onderscheid maken tussen mensen, auto’s, stopborden, stoplichten, en andere objecten op de weg en in het verkeer. Hierdoor kan het de berijder via het audiosysteem en het display waarschuwen voor een naderende botsing.

De slimste elektrische step ter wereld: wat mag dat kosten?

Oké, Unagi’s Model Eleven is een slimme elektrische step. Een slimme elektrische step die er ook heel strak uitziet. Al die slimme functies en het slimme design kosten wel wat. Model Eleven is op dit moment te pre-orderen via Indiegogo en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De standaard Model Eleven kost zo’n 2100 euro en de uitvoering met ADAS-sensor maakt je zo’n 2450 euro lichter. Al krijgen klanten die de e-step via Indiegogo pre-orderen wel flink korting op deze bedragen.

Korting of geen korting; Model Eleven blijft een dure elektrische step. Een hele toffe dure elektrische step.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen