PlayStation 5 games binnenkort gratis te spelen: ook in Nederland?

Games Jelle van Es 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht je een PlayStation 5 in huis hebben, dan komt er straks een toffe feature voor je in. In het Verenigd Koninkrijk is Sony nu begonnen met een test met trials, waardoor je een bepaalde game voor een paar uur kan spelen om te bepalen of de game iets voor je is.

Het is de verwachting dat deze test uiteindelijk wereldwijd wordt uitgerold. Dat gebeurt namelijk wel vaker met tests. Op dit moment kunnen Britse gamers Death Stranding: Directors Cut en Sackboy: A Big Adventure uit proberen op hun PlayStation 5.

PlayStation 5-games gratis te spelen

Sony liet dit weten via een mail aan hun gebruikers, zoals je in de onderstaande Tweet kunt lezen. Daarin stelt men dat je tot en met 28 oktober de tijd hebt om de PlayStation 5-games uit te proberen. Death Stranding kun je dan zes uur spelen en Sackboy is voor vijf uur uit te testen. De games staan in de PlayStation Store als een Trial, waardoor je dus niks speciaals hoeft te doen. Je klikt hem gewoon aan en dan kun je hem spelen.

Er zit alleen wel een addertje onder het gras. En dat is dat je PlayStation 5-trial periode begint op het moment dat je de download aanklikt. Dat betekent dus dat wanneer je langzaam internet hebt en je er vier uur over doet om een paar gigabytes binnen te hengelen, je daarna niet meer al te veel tijd hebt om de games daadwerkelijk te spelen. Ook moet je dus na het downloaden dus eigenlijk gelijk gaan spelen, omdat je anders dus geen tijd hebt.

Ook naar Nederland?

Momenteel is de optie nog niet beschikbaar in de Nederlandse PlayStation Store. Als jij nu Death Stranding voor de PlayStation 5 wil kopen via die store, dan betaal je daar gewoon nog vijftig euro voor. Hier lees je of dat de moeite waard is.

Death Stranding PlayStation 5: subtiele verbeteringen maken het must-have

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen