Er komt een GTA Trilogie-remaster, maar willen we dat wel?

Games Jelle van Es 13 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Wellicht dat je het al had gelezen: de kans is groot dat er een GTA Trilogie-remaster aankomt. Een pakket dat bestaat uit het derde deel, Vice City en San Andreas dat opnieuw wordt uitgebracht.

Dat is althans dat Kotaku brengt. En zij brengen het met zoveel overtuiging, dat de kans groot is dat er daadwerkelijk een GTA Trilogie komt. Eentje die zou moeten verschijnen op de PlayStation 5, Xbox Series X en de Nintendo Switch. Dat laatste is wel mooi, want dan kun je de game lekker opnieuw spelen. Maar wil je dat wel?

GTA Trilogie komt er aan

Begrijp me niet verkeerd: ik heb enorm veel plezier gehad met de games. Met name GTA Vice City is een game waar ik vele honderden uren in heb gestoken. Maar we leven inmiddels in 2021. Je kunt een aantal van deze games ook al op een iPhone en iPad spelen. En daar hou ik het eigenlijk niet al te lang op uit. Dus waarom zou je zo’n game willen gaan spelen op een moderne spelcomputer?

GTA 3 is erg oud (Afbeelding: Rockstar Games)

Ja, ik was in eerste instantie enthousiast over zoiets als een GTA Trilogie. Zeker als je vervolgens hoort dat de games gemaakt worden op de Unreal Engine en daardoor gebruik kunnen maken van verbeterde graphics. Maar volgens het rapport van Kotaku wordt het daarbij een mix tussen oude en nieuwe graphics en zou het volgens ingewijden lijken op een GTA-game die gebruik maakt van vele mods om er mooier uit te zien. Dat is fijn, maar de gameplay zal waarschijnlijk hetzelfde blijven.

Vice City (Afbeelding: Rockstar Games)

De gameplay was zo’n vijftien jaar geleden echt top. De games in deze GTA Trilogie waren baanbrekend en van een ongekend niveau. Maar in 2021 ben je meer gewend. En dan heb ik eigenlijk niet heel erg veel zin om een PlayStation 2-achtige game op een nieuwe spelcomputer te spelen. Dus als deze trilogie daadwerkelijk uitkomt, dan hoop ik dat het games zijn die echt wat te bieden hebben en niet alleen vanuit nostalgische gronden in de markt wordt gezet.

GTA San Andreas
Op de fiets (Afbeelding: Rockstar Games)

Red Dead Redemption-remaster

Volgens dezelfde rapportage zijn er ook plannen om een Red Dead Redemption-remaster uit te brengen. Die game lijkt me dan wat meer bestaansrecht te hebben. De game kon je makkelijker van een nieuw likje verf voorzien, zoals we bij heel wat remasters gezien hebben (denk maar aan de Mass Effect-remaster) en dan heb je al gauw een toffe titel. Echter zouden die plannen alleen maar doorgaan als een GTA Trilogie zoals deze succesvol is. Dat klinkt een beetje als chantage.

Krijgt Red Dead Redemption een tweede kans? (Afbeelding: Rockstar Games)

De GTA Trilogie is echter nog niet officieel onthuld, dus voorlopig baseren we ons op de rapportage. Maar als het daadwerkelijk de oude games zijn die als PlayStation 2-games met wellicht een iets hogere resolutie op de markt worden gezet, dan is dat niet iets waar ik enthousiast van word.

GTA 5 gaat er op de Playstation 5 nog beter uitzien dan verwacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen