Steam is dé dienst voor gamers; maar wat is het?

Pop-Culture Dennis Mons 27 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Als gamer heb je veel keuze. Ga je voor de Nintendo Switch, de Xbox of Playstation? Er is natuurlijk ook Steam voor pc-gamers. En da’s een verdraaid fijne service. Maar wat is het eigenlijk en wat kan je ermee?

In de bruisende wereld van gaming is er één naam die de harten van miljoenen gamers wereldwijd sneller doet kloppen: Steam van Valve. Niet alleen speel je de grootste games ter wereld, er zijn ook veel indie-parels te vinden. Het is dan ook één van de meest invloedrijke gameplatforms ter wereld.

Wat is de magie van Steam?

Steam, opgericht door het gerenommeerde Valve Corporation, is veel meer dan een simpel gamingplatform. Het dient als een hub voor het kopen, downloaden en spelen van een enorme verzameling games op je pc. Met de gestroomlijnde interface en uitgebreide functionaliteiten is Steam een waar paradijs voor gamers van alle niveaus.

Waar de dienst in uitblinkt is het verbluffend grote aanbod. De uitgebreide bibliotheek bevat een breed scala aan genres, van epische RPG’s en actievolle shooters tot strategische simulaties en creatieve indiespellen. Het aanbod is zowel divers als indrukwekkend, waardoor elke gamer iets naar zijn of haar smaak kan vinden.

Met duizenden titels in alle soorten en maten is er voor ieder wat wils. Van kaskrakers zoals Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2 tot het avontuur van The Witcher 3: Wild Hunt, of de fun in platformer Ratchet & Clank: Rift Apart; de diversiteit op Steam is ongeëvenaard.

Hoe werkt het?

Steam op je PC zetten is een fluitje van een cent. Je begint met het downloaden van de client op je pc. Na installatie maak je een account aan, waarna je toegang krijgt tot de Store. Hier kun je games zoeken op genre, prijs en beoordelingen. Na het kiezen van je gewenste spel, kun je deze eenvoudig aanschaffen en downloaden naar je pc.

steam
(Afbeelding: Valve)

Naast games biedt Steam nog veel meer. Je kunt communiceren met andere gamers via de Steam Community, waar je kunt chatten, discussiëren over games en zelfs lid kunt worden van groepen met gedeelde interesses. Bovendien is Steam een broedplaats voor geweldige deals en kortingen, vooral tijdens de beroemde Steam Sales, waar je je favoriete games kunt scoren tegen uitstekende prijzen.

De toekomst van gaming op Steam ziet er veelbelovend uit. Valve Corporation blijft zich inzetten voor het creëren van baanbrekende ervaringen voor zijn community. Geruchten over nieuwe functies, verbeterde gebruiksvriendelijkheid en mogelijk zelfs VR-integratie zorgen voor opwinding onder de gemeenschap.

Een ding is zeker: het platform zal blijven evolueren om de gamingervaring naar nieuwe hoogten te tillen. Dat bewijst het bedrijf ook met de Steam Deck, een handheld console waar je ook al je games op kunt spelen.

Steam is een must-have voor pc-gamers

Steam is dus niet alleen een gamingplatform. Het is ook een reis naar werelden vol avontuur, spanning en creativiteit. Met de enorme gamebibliotheek, uitstekende functionaliteiten en bruisende community, blijft het ‘t epicentrum van de gamingwereld.

Steam Deck Nintendo Switch
Steam Deck (Afbeelding: Valve)

Of je nu een doorgewinterde gamer bent of net begint, het is de ultieme bestemming om je gaminghart te vervullen. Duik in deze gamewereld en ontdek waarom het de dromen van miljoenen gamers over de hele wereld waarmaakt.

Nintendo Switch en Steam Deck krijgen flinke concurrentie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen